Forsinkelse tynger Nordic Nanovector på Oslo Børs

Lymfekreftselskapet Nordic Nanovector sliter med å rekruttere nok pasienter til sitt hovedstudie. Det betyr at selskapet trenger mer penger før innrulleringen er avsluttet. Aksjen faller markant.

Publisert:

Det norske legemiddelselskapet Nordic Nanovector melder at rekrutteringen av pasienter til selskapets hovedstudie Paradigme for lymfekreftbehandling, går senere enn planlagt.

– Rekruttering av pasienter har akselerert de seneste månedene, men vi ser at det blir for vanskelig å bli klare innen utgangen av første halvår som vi tidligere ventet, sier Eduardo Bravo, sjef i Nordic Nanovector, på andrekvartalspresentasjonen torsdag.

Full rekruttering i studien av legemiddelet Betalutin er nå forventet i andre halvår 2020, forskjøvet fra første halvår 2020.

Studien gjelder bruk av legemiddelet Betalutin til behandling av pasienter med lymfekreftdiagnosen follikulært lymfom.

Finansiering

Selskapets kontantbeholdningen er imidlertid bare tilstrekkelig frem til midten av 2020.

Det betyr at selskapet enten må be investorene om mer penger eller få på plass en partneravtale før innrulleringen av pasienter er avsluttet.

– I andre halvår i 2020 må vi se hvilke finansieringsmuligheter vi har, sier Bravo, på spørsmål om konsekvensene av forsinkelsen.

Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt å prøve å finne en partner.

– Vi har ikke tatt noen beslutninger ennå, sier han.

Bravo understreker i sin presentasjon at forsinkelsen ikke får negative konsekvenser for legemiddelets posisjon i markedet.

Aksjen faller

De første resultatene (kliniske data) fra studien er ventet å foreligge noen måneder etter behandling av den siste pasienten. Rundt midten av 2020 satser selskapet imidlertid på å kunne gi en foreløpig oppdatering av studien.

Selskapet setter nå inn ytterligere ressurser på å fullføre innrulleringen, som fortsetter ved 81 klinikker i 23 land.

– Vi er tilfreds med den foreløpige analysen somviser lenger medianvarighet i responsslik vi har publisert i dag. Vi er fortsatt fokusert på å utvikle Paradigme-studien og våre andre kliniske programmer så raskt som mulig, sier Bravo.

Aksjen falt rundt 10 prosent etter rapporten, men kommer deretter litt tilbake og er ned 6,2 prosent til 33,0 kroner torsdag formiddag.

Les også

– Vårt neste mål er USA

Les også

Photocure i rute til å nå 2020-mål: Tror på inntektshopp i USA

Les også

Etterlyser satsing på helseteknologi før nettgiganter tar over

Les også

Norsk helseteknologi i Kina: – Potensialet er enormt

Publisert:

Her kan du lese mer om