Børsdagen

IT-indeksen på Oslo Børs med ny rekord: – Påvirker alle selskaper

IT-indeksen på Oslo Børs satte historisk toppnotering på sterk børsdag – den forrige rekorden ble satt 10. mars 2000 under «dot com»-boblen.

IT-analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

Cicilie S. Andersen/E24.
 • Eivind Bøe
Publisert:

Crayon, som leverer programvaretjenester, steg 17 prosent til ny sluttrekord tirsdag, etter å lagt frem kvartalstall. IT-indeksen på Oslo Børs endte opp 2,93 prosent til rekordhøye 328,07 poeng.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities sier IT-sektoren har vært sterk i det siste, og at det er flere selskaper som har tjent på coronakrisen.

– Nordic Semiconductor, Crayon, Kahoot har vært de selskapene jeg har hatt mest tro på. De har alle levert solide resultater eller guidet solid for andre kvartal, sier Trondsen i en telefonsamtale med E24.

– Crayon leverte bedre enn ventet resultater for andre kvartal i dag. Regnskapet viser sterke tall både i spesielt Norden og i Asia-regionen.

Crayon er basert i Oslo og har 1.300 ansatte, med kontorer i 16 land inkludert India, Singapore og Malaysia.

Crayon mer enn doblet på bunnlinjenNordic Semiconductor overgikk egne forventninger

Gigantoppkjøp

– Andre selskaper som Atea og internasjonale selskaper har rapportert solide resultater innen programvare før Crayons rapport i dag, et av segmentene som kan tjene på dagens krise.

Trondsen peker på at corona-krisen har ført til mer bruk av videokonferanser, programvare og hjemlevering.

– Jeg tror IT vil være en strukturell vinner. IT påvirker alle selskaper også i andre sektorer. Generelt er det stor spredning mellom selskapene, men mange av de største har gjort det bra, sier Trondsen.

Trondsen trekker frem Schibsted og Adevinta, som nylig har gjort et gigantoppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet i en avtale som tilsvarer 84,7 milliarder kroner.

Hverken Schibsted eller Adevinta inngår i den aktuelle IT-indeksen «OSE45 Information Technology» på Oslo Børs. Indeksens største selskap etter markedsverdi er Tietoevry.

Les også

Kahoot mer enn firedoblet omsetningen i andre kvartal

Dot com

– Sist gang indeksen nådde ny rekord var ved Dot com-boblen tilbake i 2000. Hva har endret seg siden da?

– Dagens priser reflekterer i større grad underliggende resultater, og jeg tror at sektoren vil være sterk fremover, sier Trondsen. Når det er sagt er sektoren preget av sterke trender og stor spredning i verdsettelse mellom selskapene. Det er kun noen få som driver meravkastningen.  

– Teknologitunge Nasdaq Composite på Wall Street nådde «all time high» senest i forrige uke. Hvor mye av dagens verdsettelse kommer fra smitteeffekt fra giganter som Amazon, og hvor mye er selskapenes egen fortjeneste?

– Moment internasjonalt spiller inn, men det som har drevet oppgangen her hjemme er solide resultater. Flere av disse selskapene kan tjene godt på dagens krise, sier Trondsen. 

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,69 prosent til 870,64 poeng tirsdag.

For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Henriette Trondsen
 3. Crayon
 4. Nordic Semiconductor
 5. Programvare
 6. Arctic Securities
 7. Kahoot

Flere artikler

 1. Teknologiaksjene på Oslo Børs klatret nær 60 prosent

 2. Betalt innhold

  IT-aksjene kan lett bli høstvinnerne på Oslo Børs

 3. Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

 4. Annonsørinnhold

 5. Schibsted kjøper Ebays danske rubrikkvirksomhet

 6. Analytiker om gigantavtalen: – Representerer et skifte