Gransker lekkasjer

Hydro er i hardt vær når det gjelder lekkasjer av informasjon og rykter om innsidehandel. Nå parallellgransker Kredittilsynet to Hydro-saker med lupe.

Publisert:

- Det var bra at Hydro presenterte tallene sine i går, slik at vi ikke kom opp i en situasjon hvor vi hadde måttet stoppe handelen i aksjen, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs.
I går brakte Dagens Næringsliv nyheten om at aktører i aksjemarkedet hadde hatt tilgang til Hydros resultattall for fjerde kvartal flere dager før selskapet planla å offentliggjøre tallene. Dette er informasjon som kan være høyst kursdrivende, og som lett kan regnes som innsideinformasjon.
Dermed ble altså Hydros konsernsjef Eivind Reiten tvunget til å kaste alt han hadde i hendene og kjøre i gang kvartalspresentasjonen én dag for tidlig.

Ydmyk Reiten

- Dette skal ikke skje. Vi har veldig strenge rutiner og dette har ikke skjedd i moderne tid, sa konsernsjef Eivind Reiten under resultatfremleggelsen i går formiddag.
Hverken Oslo Børs eller Kredittilsynet kjenner til tilsvarende lekkasje.
- Nei, det gjør vi ikke. Det har vært tilfeller av rutineglipp og småklønete håndtering av kvartalsinformasjon fra selskapene fra tid til annen, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem.
- Her snakker vi om et av de største selskapene, og der har vi vært vant med en veldig profesjonell håndtering av informasjon, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet. Han mener saken er bortimot unik.
Fra før av har Bunærs en annen mulig innsidesak fra samme selskap liggende på sin kontorpult. Den handler om uvanlig stor handel og kursoppgang i Hydro-aksjen i dagene før Hydro og Statoil offentliggjorde sine fusjonsplaner for to måneder siden. Kredittilsynet venter her informasjon fra utlandet.
Når det gjelder gårsdagens lekkasjesak, reagerte tilsynet usedvanlig raskt.
- Det er ganske konkrete påstander som har kommet frem. Det er snakk om viktig og sensitiv informasjon, og det er grunnen til at vi reagerer såpass spontant som vi gjør, sier Bunæs.
Børsen forteller at ingen alarmklokker ringte før helgen. Dersom Hydro ikke har oppfylt informasjonsplikten, er et overtredelsesgebyr den normale straffereaksjonen.

Publisert:

Her kan du lese mer om