Stemte ned Sand Grove-forslag i Otello: – Ble litt fort og mye endringer

Nordea-fond forvaltet av Robert Næss var blant dem som sørget for et knepent tap i Otello-striden for det britiske fondet Sand Grove, som nå vurderer sine muligheter. Næss sier han er åpen for endringer fremover.

Eivind Senneset

STEMTE MOT: Fondet Nordea Verdi, forvaltet av Robert Næss, var blant Otello-aksjonærene som ga tommelen ned til forslaget om å skifte ut medlemmer i styret og nominasjonskomiteen i Otello.
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Styrestriden i Otello endte med at den ekstraordinære generalforsamlingen fredag stemte ned alle Sand Groves forslag til bytte av medlemmer i styret og nominasjonskomiteen – med knapp margin.

– Det ble litt fort og mye endringer. Kunne de gjort det mer gradvis så kunne nok vi ha støttet det, sier Robert Næss som forvalter fondet Nordea Verdi.

Nordea-fondet er åttende største aksjonær i Otello og sitter med rundt tre prosent av aksjene. Fondet var blant eierne stemte mot forslagene om å bytte ut to styremedlemmer og hele nominasjonskomiteen – organet som foreslår medlemmer til styret.

Det London-baserte investeringsfondet Sand Grove Capital ville ha inn nye styremedlemmer i Otello, men møtte en kald skulder hos nominasjonskomiteen og striden tilspisset seg i opptakten til den ekstraordinære generalforsamlingen.

Sand Grove er største eier i Otello, og begrunnet endringene med at de mener dagens styre ikke har klart å få frem verdiene i Otello. Aksjen har falt 1,9 prosent hittil i år, og er omtrent uendret det siste året.

Les også

Styrestriden i Otello: Storaksjonær Sand Grove slår tilbake

Les også

Otellos nominasjonskomité i strupen på storaksjonær – anbefaler å stemme ned forslag om å kaste styreleder

Vurderer sine muligheter etter nederlaget

Etter nederlaget vil Sand Grove vurdere hvilke muligheter fondet nå har.

«Sand Grove er fortsatt opptatt av å endre Otellos selskapsstyring til fordel for alle aksjonærer og vil vurdere de neste stegene i de kommende dagene. Vi venter å gi en oppdatering til alle interessenter i Otello om kort tid», skrev fondet i en melding fredag.

Der peker Sand Grove også på at det tapte med liten margin. Blant annet ble forslagene om å kaste styreleder og et av styremedlemmene stemt ned med 51 mot 49 prosent av stemmene.

«Samtidig som Sand Grove er skuffet over at en majoritet av aksjonærene stemte mot forslagene til styre og nominasjonskomité i selskapet, noterer vi at avstemmingen var eksepsjonelt tett».

«Vi synes ikke at dette resultatet er en sterk tilslutning til det nåværende styret og valgkomiteen», skrev fondet.

Åpen for endringer

Næss sier at kandidatene til Sand Grove har gitt et «solid inntrykk».

– Vi har vært i dialog og har vært engasjert, og har forståelse for mye av det som Sand Grove kommer med, sier Næss.

– Men det er fremgangsmåten som vi stusser litt over. Der er ikke så lenge siden forrige generalforsamling. De har kanskje tatt litt hardt i med alle endringene. Vi hadde satt pris på om prosessene kunne komme mer gradvis, sier han.

Næss fremholder også at Sand Grove kunne fått full kontroll hvis forslagene hadde gått gjennom.

– Vi er ikke redd for at de skal finne på lurt som ikke er bra for de andre aksjonærene. Men her ble det for mye. Frem til neste generalforsamling kan det absolutt bli gjort endringer.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Otello Corporation
 2. Robert Næss

Flere artikler

 1. Styrestriden i Otello: Storaksjonær Sand Grove slår tilbake

 2. Otellos nominasjonskomité i strupen på storaksjonær – anbefaler å stemme ned forslag om å kaste styreleder

 3. Betalt innhold

  Otello-opprørerne vinner hvis de vil

 4. Annonsørinnhold

 5. Lifecare-aksjonær: – Vi har jobbet aktivt for å styrke styret

 6. Norwegians nye kriseplan: Vil hente inntil 4 milliarder i friske penger