Børsoppgang i Asia

Det er børsfest i Hongkong før rentereferat fra den amerikanske sentralbanken. I Tokyo går det nedover på årets første handelsdag.

Japan sin Finansminister Shun'ichi Suzuki åpner børsen i Tokyo etter nyttår onsdag.
Publisert:

Det er positiv stemning på de fleste børsene i Asia- og stillehavsområdet onsdag morgen. Det står i kontrast til stemningen på Wall Street, hvor de toneangivende indeksene stengte ned tirsdag.

Slik ser det ut i Asia ved 06-tiden:

  • Hang Seng i Hongkong klatrer 2,28 prosent
  • Shanghai Composite stiger 0,26 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore ligger flatt
  • ASX 200 i Sydney er opp 1,52 prosent
  • Seoul-børsen er er opp 1,49 prosent
  • Nikkei 225 i Tokyo er ned 1,28 prosent, i det som er første handelsdag etter nyttår for den japanske børsen.
Les på E24+

Klokkene tikker, men behøver ikke ringe for Flyr

Spent på rentereferat

Investorene i Asia følger nøye med på hva som skjer på Wall Street, og onsdag kommer det svar på hva som ble diskutert i det forrige rentemøtet til den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) som forsøker å få bukt med den skyhøye prisveksten i landet.

– Markedet har hatt en ganske tilbakeholden start på det nye året, og prøver fortsatt å få grep om hva vi kommer til å se fra Fed i år, sier Rob Carnell, sjef for ING Asia-Pacific research til Reuters.

Referatet vil bli nøye saumfart på jakt etter hint på hvordan rentesettingen vil bli fremover. I desember hevet den Fed renten med 0,5 prosentpoeng etter fire triple rentehevinger på 0,75 prosentpoeng til et renteintervall på 4,25–4,50, det høyeste siden finanskrisen i 2008.

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell varslet samtidig flere rentehevinger, og at rentene kunne forbli høye lenger enn tidligere antatt med en rentetopp på 5,1 prosent, mot tidligere 4,6 prosent.

Onsdag kommer det også arbeidsmarkedstall arbeidsmarkedstall U.S. Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS)fra USA som blant annet viser viser ledige stillinger og utskiftninger av ansatte.

Les også

USA hever renten med 0,5 prosentpoeng

Alibaba stiger

Netthandelsgiganten Alibaba stiger over 8 prosent på børsen i Hongkong etter at Kina har akseptert en kapitalutvidelse i Ant Group. Et selskap hvor Alibaba eier 33 prosent.

Ant Group drifter mobilbetalingstjenesten Alipay.

Svak produksjonsaktivitet

I Japan viser en undersøkelse blant landets innkjøpssjefer at aktiviteten faller til det svakeste på mer enn to år. Indikatoren viste 48,9 i desember. Tall under 50 tilsier at temperaturen i økonomien er lav. I november lå indikatoren på 49, det laveste siden oktober 2020.

I rapporten står det at de vedvarende sammentrekningene i produksjonen ble tilskrevet «svake globale økonomiske trender», ifølge CNBC.

Publisert: