Torgrim Reitan blir ny finansdirektør i Equinor

Oljekjempen henter fra egne rekker når det nå ansetter ny finansdirektør.

Torgrim Reitan
Publisert:

Torgrim Reitan er ansatt som ny konserndirektør for finans i oljegiganten Equinor, skriver selskapet i en melding.

Nåværende finansdirektør Ulrica Fearn har besluttet å slutte, og skal bli finansdirektør i «et selskap utenfor Equinor», heter det i meldingen. I en separat melding går det frem at Fearn vil begynne som ny finansdirektør i Carlsberg ved årsskiftet.

Fearn har vært finansdirektør i Equinor siden juni i fjor.

Reitan kommer fra stillingen som direktør for finans og kontroll i Equinors fornybarvirksomhet.

– Jeg er veldig glad for å ønske Torgrim tilbake konsernledelsen. Torgrim har en veldig solid bakgrunn for å ta ansvaret som finansdirektør i Equinor, og for å være en drivkraft i arbeidet med å nå vår ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet, sier Equinor-sjef Anders Opedal i en kommentar.

Les på E24+

Edvard (73) daytrader i oljeaksje: – Dette kan jeg

Reitan startet i Equinor i 1995 og har i perioden hatt en rekke finansdirektør-roller fra ulike deler av virksomheten. Han har blant annet vært konserndirektør for utvikling og produksjon både internasjonalt og i USA.

– Jeg ser frem til å bli en del av konsernledelsen, og til å jobbe tett med Anders og hans team i arbeidet med den pågående energikrisen, samtidig som jeg vil bruke min erfaring til å medvirke til å drive frem omstillingen av Equinor mot karbonnøytralitet i 2050, sier Reitan i meldingen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om