Nedgang på Wall Street - Microsoft falt etter varsel om masseoppsigelse

Tirsdagen endte med røde tall på New York-børsen. Microsoft falt etter å ha varslet om at de skal si opp 10.000 ansatte.

Publisert:

De toneangivende indeksene på Wall Street åpnet dagen med grønne tall, men etter kort tid snudde trenden.

Slik så det ut ved stengetid:

  • Dow Jones endte ned 1,81 prosent
  • Nasdaq endte ned 1,24 prosent
  • S&P 500 falt 1,56 prosent

De amerikanske børsene hadde ukens første handelsdag tirsdag, etter å ha holdt stengt grunnet Martin Luther King Day mandag. Gårsdagen endte blandet for New York-børsen.

Les på E24+

Nordmenn strømmer til risikoaksjer: – Folk skryter

Før åpningstid onsdag viste ferske tall at de amerikanske produsentprisene falt 0,5 prosent på månedsbasis i desember – den største nedgangen siden april 2020, ifølge Bloomberg.

På årsbasis var prisene opp 6,2 prosent. På forhånd var det ventet en nedgang på 0,1 prosent på månedsbasis, og en oppgang på 6,8 prosent på årsbasis.

I forrige uke viste tall at også den amerikanske konsumprisindeksen dempet seg i desember, til 6,5 prosent. Men prisveksten er fortsatt godt over målet til den amerikanske sentralbanken.

Den amerikanske detaljhandelen er på sin side også på vei nedover, viser ferske tall onsdag. Detaljhandelen falt med 1,1 prosent på månedsbasis i desember, mot Bloomberg-estimatet på 0,9 prosent. Dette er det største fallet på et år, ifølge nyhetsbyrået.

Microsoft skal si opp 10.000 ansatte

Microsoft varslet før børsåpning onsdag at selskapet skal si opp 10.000 ansatte. Det meldte toppsjef Satya Nadella i en bloggpost på selskapets nettsider onsdag ettermiddag.

Nedbemanningen kommer som en følge av at IT-giganten forbereder seg på lavere inntektsvekst.

Selskapet hadde 221.000 ansatte per juni 2022, ifølge statistikknettstedet Statista. Rundt 60 prosent, eller om lag 132.000 av disse, arbeidet i USA.

Les også

Microsoft skal si opp 10.000 ansatte

Microsofts planlagte kutt er det siste av flere nedbemanninger teknologisektoren den siste tiden. Totalt ble over 150.000 ansatte sagt opp i fjor.

Onsdag ettermiddag falt aksjen 1,89 prosent.

Det er foreløpig ikke kjent om ansatte i Norge rammes av kuttene til IT-giganten.

Amazon startet onsdag på sin største runde med oppsigelser noensinne.

Selskapet meldte tidligere denne måneden at de skal si opp 18.000 ansatte.

Amazon har tidligere innrømmet at selskapet ansatte for mange, for fort under pandemien. Totalt har selskapet rundt 1,5 millioner ansatte. Kuttene kommer hovedsakelig til å ramme ansatte i administrative stillinger, sentrert rundt varehandel- og stillinger innen personalledelse.

Amazon-aksjen falt 0,61 prosent.

Resultatsesongen er i gang

Resultatsesongen er i gang på Wall Street.

Flyselskapet United Airlines falt 4,57 prosent. Tirsdag la selskapet frem kvartalstall som var bedre enn ventet.

Det amerikanske flyselskapet rapporterte tirsdag kveld om et overskudd på 843 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal. Selskapet hadde samtidig en omsetning på 12,4 milliarder dollar.

Dermed var inntektene nesten 14 prosent høyere enn i samme periode i 2019 (før pandemien), til tross for at selskapet flyr 9 prosent mindre, ifølge CNBC.

Les på E24+

Widerøe varsler bekmørk vinter, men glohet reisesommer

Storbanken Goldman Sachs falt 6,44 prosent tirsdag, og var med på å tynge Dow Jones-indeksen på ukens første handelsdag. Goldman Sachs leverte langt svakere resultat enn ventet i fjerde kvartal.

Onsdag falt aksjen 0,24 prosent.

Torsdag legger strømmetjenestegiganten Netflix frem tall for fjerde kvartal.

Les også

Globale storbanker venter norsk renteheving

Publisert: