Underskudd for Kid

Interiørkjedens resultat falt kraftig og endte over i minus i første kvartal. Kid tapte 57 millioner før skatt.

Kid-sjef Anders Fjeld.
Publisert:

Interiørkjeden Kid la torsdag frem resultatene for første kvartal 2023.

  • Resultatet før skatt endte på minus 57,4 millioner kroner i kvartalet. Det er ned fra et overskudd på 11,5 millioner i første kvartal i fjor.
  • Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) falt til 56,6 millioner kroner, også det en kraftig nedgang fra 110,4 millioner kroner på samme tid i 2022.

I kvartalsrapporten peker Kid på høye fraktkostnader og økte driftsutgifter som årsaker bak resultatfallet. Driftsutgiftene løftes av økte lønns- og leieutgifter, ifølge selskapet.

Les på E24+

Uenighet om shippingaksje: – Rett og slett for billig

Selskapet står bak både Kid-butikkene i Norge og Hemtex-butikkene i Sverige.

Resultatmessig går det best på den norske siden av grensen.

Kid Interiør fikk en ebitda på 52 millioner kroner i kvartalet, ned fra 75,9 millioner i 2022. Hemtex sin ebitda falt til 4,6 millioner kroner, mot 34,5 millioner i samme kvartal i fjor.

Inntektene falt

Allerede i april meldte kjeden om hvordan det hadde gått med omsetningen. Den holdt seg relativt stabil totalt sett sammenlignet med i fjor. Kid-butikkene hadde vekst, mens inntektene til Hemtex-butikkene falt.

Kids inntekter falt 1,3 prosent til 605 millioner kroner i første kvartal. Til sammenligning var det en vekst på 9,3 prosent på samme tid i fjor. Like-for-like-salget, som måler veksten når man ser bort fra nyetableringer, falt med 0,3 prosent.

Inntektene ble særlig trukket ned av de svenske Hemtex-butikkene, mens Kid-butikkene isolert sett stod for en vekst på på 5,2 prosent til 386 millioner kroner.

Hemtex-butikkenes inntekter i Sverige falt 11 prosent til 220 millioner svenske kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om