Bred nedgang på Wall Street

Det er sur stemning i aksjemarkedene. Klesmerket Abercrombie & Fitch skjøt opp etter å ha levert gode tall.

Publisert:

Det har vært nedgang helt siden start på Wall Street onsdag. Slik ser det ut for de toneangivende indeksene ved stengetid:

  • Den brede S&P 500 falt 0,73 prosent
  • Den industripregede Dow Jones endte ned 0,77 prosent
  • Den teknologitunge Nasdaq Composite falt 0,61 prosent

Den er den fjerde strake dagen med nedgang for Dow Jones.

Samtidig handles et fat nordsjøolje (brent spot) for 77,9 dollar. Det er en svak oppgang siden midnatt, og en knapp dollar mer enn da Wall Street stengte i går.

Tirsdag endte med bred nedgang. Både Nasdaq-indeksen og S&P-indeksen falt markant etter nok en kveld med resultatløse samtaler om gjeldstaket.

Surt i aksjemarkedet

Forhandlingene mellom demokrater og republikanere har inntil i går vært konstruktive, sier investeringsstrateg Joachim Bernhardsen i Nordea.

– I går forlot imidlertid partene forhandlingsbordet uten å avtale nye møter. Det likte aksjemarkedet dårlig, og det er i dag surt med betydelig fall på europeiske børser.

Onsdag har det kommet meldinger om at samtalene tas opp igjen.

Fristen for å nå en avtale er trolig i første del av juni, og kan være så tidlig som 1. juni.

Klimaet ble ikke mer positivt i går, da enkelte republikanere begynte å så tvil om fristen i begynnelsen av juni var reell, påpeker Berhardsen.

Onsdag kveld sa leder for Representantenes hus Kevin McCarthy at han tror det er mulig å komme til enighet, og at han ikke gir opp.

– Det springende punktet for å løse dette problemet er å bruke mindre enn vi gjorde i fjor. Det er ikke så vanskelig, sa McCarthy, ifølge Reuters.

Abercrombie & Fitch skyter opp

Klesmerket og butikkjeden Abercrombie & Fitch la frem resultater for sitt første kvartal før åpning.

Aksjen skjøt opp mer enn 20 prosent fra start, etter å ha levert bedre enn ventet både på resultat og inntekter. Ved stengetid er den opp mer enn 31 prosent.

Selskapet fikk et justert resultat per aksje på 0,39 dollar i perioden februar-april. På forhånd hadde analytikerne ventet et tap på 0,05 dollar per aksje, ifølge CNBC.

Ny oppsigelser i Meta

Teknologigiganten Meta har begynt nye runder med oppsigelser, ifølge CNBC.

Minst 10.000 arbeidere vil miste jobben i de to siste rundene med permitteringer. I november sa selskapet opp 11.000 ansatte. Det utgjorde da om lag 13 prosent av Metas ansatte.

Oppsigelsene er en del av selskapets «effektivitetsår». Det er ifølge toppsjef Mark Zuckerberg nødvendig for at selskapet skal klare seg i en utfordrende økonomi med et svekket digitalt annonsemarked.

Aksjen begynte handelsdagen med nedgang, men har snudd opp i løpet av kvelden. Ved stengetid er den opp 1 prosent.

Nedgang i verden

I Europa var det bred og markant nedgang onsdag ettermiddag. Både Frankfurt-børsen, London-børsen og Paris-børsen falt mer enn 2 prosent.

Det var også bred nedgang på de asiatiske børsene i morgentimene. Sterkest utslag var det på Nikkei-indeksen i Tokyo, som falt mer enn 1 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om