Asia-børsene stiger etter positiv sluttspurt på Wall Street

Børsene i Asia stiger etter ferske inflasjonstall fra Japan. Sentralbanken i Kina går samtidig mot resten av verden og holder rentene sine i ro.

Det er bred oppgang på børsene i Asia tirsdag morgen.
Publisert: Publisert:

De store børsene i Asia- og Stillehavsområdet stiger tirsdag morgen, etter at indeksene på Wall Street vendte oppover i sluttspurten kvelden før.

Slik ser bildet ut rundt klokken 05.15 norsk tid:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,42 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 1,16 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,62 prosent
  • Kospi i Seoul opp 0,48 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,33 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 1,23 prosent

Denne ukens rentemøter – spesielt i USAs sentralbank – fortsetter å være i fokus. Det er ventet rentehevinger over hele linjen, fra sentralbanken i Sveits til sentralbanken i Storbritannia, men Japan og Kina peker seg ut som unntak.

På mandag kuttet sentralbanken i Kina en reporente med 0,1 prosentpoeng, og i løpet av natten holdt sentralbanken sine ett- og femårige utlånsrenter i ro, i tråd med forventningene, ifølge Reuters.

Det er også ventet at sentralbanken i Japan holder sine renter i ro når deres møte rundes av på torsdag.

I natt har det kommet ferske inflasjonstall fra Japan, som viste at kjerneinflasjonen økte til 2,8 prosent i august – det høyeste siden 2014, ifølge CNBC.

Dette er den femte måneden på rad at kjerneinflasjonen legger seg over sentralbankens mål på to prosent – og det er spesielt prisen på råvarer som trekker oppover, ifølge Reuters.

– En svak yen importerer inflasjon til Japan. Kjerneinflasjonen ligger an til å nå en topp på tre prosent i oktober, sier sjeføkonom Takeshi Minami ved Norinchukin Research til nyhetsbyrået.

– Inflasjonen kan holde seg over to prosent i et år omtrent. Det kan få Bank of Japan til å endre syn på prisene, fortsetter han.

Publisert:
Gå til e24.no