Pexip fortsetter å tape penger

Videokonferanseselskapet tapte over 60 millioner kroner i tredje kvartal, men øker omsetningen noe.

Administrerende direktør i Pexip, Trond K. Johannessen
Publisert:

– Tredje kvartal, og 2022 generelt, har blitt påvirket av et skifte i fokus
for Pexip, som har et behov for å redusere kostnader og omstrukturere
organisasjonen, sier administrerende direktør i Pexip, Trond K. Johannessen.

  • Omsetningen for kvartalet kom på 189 millioner kroner, fra 182 millioner kroner i tredje kvartal 2021.
  • Driftsresultatet (ebitda) endte på minus 62 millioner kroner, fra minus 40 millioner kroner i tredje kvartal 2021.
  • Resultat før skatt endte på minus 60 millioner kroner, sammenlignet med minus 49 millioner kroner i samme periode i fjor.

Johannessen sier videre at selskapet har et mål om et positivt driftsresultat på mellom 100 og 150 millioner kroner i 2023.

Kostnadskutt

Pexip satte i forrige kvartal i gang et spareprogram. Fase 1 i programmet tilsier et kostnadskutt på 200 millioner kroner. 184 millioner er kuttet i tredje kvartal, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Som et ledd i spareprogrammet kuttet selskapet nær 100 stillinger i andre kvartal, og gikk på et sviende tap på nesten 100 millioner kroner. Aksjen har samtidig rast det siste året, og er ned over 75 prosent for året før børsåpning torsdag. Administrerende direktør Trond K Johannessen, sa til E24 i august at tallene ikke var det aksjonærene ville høre.

I en oppdatering torsdag skriver selskapet at antall stillinger foreløpig er blitt redusert fra 492 til 451 i tredje kvartal.

– Ikke en holdbar situasjon

Etter tallslippet for andre kvartal la Pexip-sjefen vekt på at det under pandemien var en eksplosjon i etterspørsel etter selskapet sine tjenester, og at de skalerte virksomheten for vekst og utvikling.

– Pexip har rigget seg selv for en høyere vekst i omsetning enn det vi har klart å realisere. Det er ikke en holdbar situasjon. Vi har en frakk som er for stor og må få balanse i kostnader og inntekter, sa han til E24 i august.

Denne saken ble først nyhetsvarslet til brukere av E24s apper med teksten «Videokonferanseselskapet Pexip fortsetter å tape penger: Fikk et resultat før skatt på 60,4 millioner kroner i tredje kvartal» ved publisering. Det riktige er at Pexip fikk et resutlat før skatt på minus 60,4 millioner kroner i tredje kvartal. Feilen ble rettet klokken 07.03, torsdag 10. november.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om