Dagen på Wall Street

Pizzafest på positiv Wall Street

Kvartalsresultatet til Southwest Airlines slo forventningene, men markedet sendte aksjen ned. Domino’s Pizza hoppet etter sterke salgstall, og ble en av dagens store vinnere.

Courtney Crow / New York Stock Exchange
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Slik endte torsdagens handel for de toneangivende indeksene på Wall Street:

 • Industritunge Dow Jones endte tilnærmet flatt (opp 0,08 prosent)
 • Vekst- og teknologipregede Nasdaq Composite steg 0,34 prosent
 • «Verdensindeksen» S&P 500 endte opp 0,19 prosent

Resultatrush

Det kom i løpet av dagen en rekke ferske resultater fra flere fremtredende selskaper, blant annet følgende:

 • American Airlines meldte om overskudd i andre kvartal, mye takket være et løft fra statlige støtteordninger og et hopp i etterspørsel den siste tiden, skriver CNBC. Flyselskapets inntekter steg med 360 prosent på årsbasis, men falt med 35 prosent i forhold til andre kvartal i siste normalår 2019. Flyaksjen endte ned 1,45 prosent.
 • Southwest Airlines kunne derimot melde om et inntektshopp i andre kvartal, med en økning på nær 300 prosent til fire milliarder dollar, skriver selskapet. Det er ned 32 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2019, men ga likevel en kontantstrøm fra driften på nær 350 millioner dollar. Selskapet har barbert bort hele 724 millioner dollar i kostnader, og viser blant annet til en kraftig reduksjons i lønnskostnader. Aksjen falt 3,63 prosent.
 • Tele- og mediegiganten AT&T slo inntektsforventningene i andre kvartal med total omsetning på 1,5 milliarder dollar. Samtidig melder selskapet om at deres tilknyttede strømmetjenester HBO og HBO Max nå har 47 millioner brukere, ifølge Marketwatch. Telekommunikasjonsselskapet steg én prosent fra start, men dempet seg til oppgang på 0,28 prosent.
 • Investeringsselskapet Blackstone slo forventningene og rapporterte en fortjeneste per aksje på 82 cent, ifølge Wall Street Journal. Med inntekter på 1,31 milliarder og et overskudd på 548 millioner dollar slo tallene slo analytikernes estimater, og aksjen løftet seg med 4,5 prosent.
 • Pizzakjeden Domino’s kunne torsdag melde om en omsetningsvekst på 3,5 prosent i kvartalet, til tross for sammenligninger med knallsterke resultater under det pandemipregede fjoråret. Aksjen bykset opp 14,24 prosent, og er blant dagens vinnere. Det gir en markedsverdi på nær 21 milliarder dollar, opp fra 18,26 milliarder målt etter gårsdagens sluttkurs.
Les også

Nordmenn hamstrer aksjer: – Mange har overdreven selvtillit

Hopp i førstegangssøkende

Tidligere på dagen kunne det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet melde om at 419.000 personer søkte om arbeidsledighetstrygd for første gang forrige uke. Det var langt flere enn analytikernes anslag på 350.000, ifølge Bloomberg. Tallet er det høyeste siden andre halvdel av mai.

Les også

USAs finansminister Yellen ber EU-landene om å åpne lommeboka

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500
 4. Dow Jones
 5. Nasdaq

Flere artikler

 1. Dagen endte svakt opp på Wall Street: Leketøysprodusent hoppet 12 prosent

 2. Twitter knuste forventningene: Dro inn over én milliard dollar i reklameinntekter

 3. Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd

 4. Snap med kraftigste vekst på fire år

 5. Apple slo alle rekorder mens Wall Street snudde ned etter Fed-utspørring