SEB solgte nesten alt: Tjente 126 millioner på en måned i Entra

Den korte inntredenen den svenske storbanken hadde i eiendomsselskapet ble en lukrativ reise.

Publisert: Publisert:

Fredag ettermiddag flagger Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) at banken i går solgte over ti millioner aksjer i Entra.

Basert på Entra-aksjens sluttkurs på Oslo Børs torsdag er aksjene SEB solgte verdt 1,96 milliarder kroner. I etterkant av handelen eier banken indirekte 940 aksjer i selskapet.

Tjente millioner

Salget kommer bare en måned etter at banken flagget at den eide 5,44 prosent av aksjene i selskapet. Det er ikke kjent hvorvidt banken hadde et mindre eierskap i Entra før dette.

Dermed har banken i løpet av måneden tjent 126,2 millioner kroner midt under budkrigen om det norske eiendomsselskapet.

Regnestykket er basert på sluttkursen i Entra den dagen SEB opplyste at handelen var gjennomført. Dersom banken hadde eierskap fra tidligere vil gevinsten etter alt å dømme være større.

Det er trolig et av bankens fond som har vært inne på eiersiden i Entra. Det er ikke kjent hvem som har kjøpt aksjene.

Les også

Balder fortsetter å kjøpe seg opp i Entra

Budkrig

For tiden pågår det en intens budkrig om Entra mellom to andre svenske aktører. Eiendomsaktørene Castellum og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har siden før jul kjempet om eierskapet i det norske selskapet.

Så sent som torsdag la Castellum formelt inn et bud verdt 186,19 kroner per aksje. Selskapet tilbyr Entra-aksjonærene åtte aksjer i Castellum per 13 aksjer de i dag eier i det norske selskapet, samt 54,39 kroner i kontanter.

Like før jul varslet SBB at det har intensjon om å legge inn et bud verdt 190 kroner per Entra-aksje. Den gang opplyste SBB at det tok sikte på å legge inn budet tidlig i januar.

Entra har varslet at det sammen med sine rådgivere vil gjennomgå budet, før man gir en anbefaling til selskapets aksjonærer. Selskapet har anbefalt aksjonærene i selskapet å «avstå fra å iverksette tiltak» rundt sine aksjer som kan skade aksjonærenes interesser.

Publisert:
Gå til e24.no