Voksenpoeng-Nora i Aksje-NM: – Valget står mellom «the dark side» og «the green side»

Nora Rydne (27) har vinnerambisjoner for årets Aksje-NM. Om hun vil satse tungt på oljeaksjer eller gå fullt inn i miljøvennlige aksjer, gjenstår det ennå å se.

Nora Rydne (27) har meldt seg på Aksje-NM og skal delta i E24s liga. Hun anser seg selv som en «underdog» og håper på å slå dem på børsbordet.
Aksje-NM 2020
 • Caroline Grundekjøn
Publisert:

– Jeg har meldt meg på Aksje-NM. Det blir skikkelig gøy å se om jeg har lært like mye om økonomi som det jeg tror jeg har, forteller Nora Rydne (27).

Rydne er journalist i E24 og aktuell med podkasten «Voksenpoeng med Nora». Det er en podkast som skal hjelpe unge voksne med de mange krevende økonomiske livsvalgene tidlig i voksenlivet.

– Det er først etter at jeg begynte å jobbe i økonomiavis at jeg virkelig forsto hvordan økonomien henger sammen. Det har derfor vært kjipt ikke å kunne bruke denne kunnskapen aktivt til private investeringer.

Som journalist har man ikke anledning til å kjøpe enkeltaksjer eller aktive fond, men man kan investere i indeksfond.

– Det er jo ikke like gøy å følge med på et indeksfond, så det blir skikkelig artig å være med i Aksje-NM. Da får jeg virkelig kjenne litt på spenningen.

Startskuddet for Aksje-NM går mandag 5. oktober, og vinneren stikker av med en premie på 75.000 kroner. Meld deg på Aksje-NM her.

Les også

Brukte 25.000 på aksjer: – Tapte nesten alt

Les også

Aksjeskolen #1: Derfor bør du sette pengene dine på børs

– Blir gøy å se hvem som er best på jobben

– Noe jeg virkelig ser frem til, er å finne ut hvem som er best på aksjehandel av dem på jobben. Er det de fra børsbordet som er best, eller vil underdogene ellers i redaksjonen hevde seg? spør Rydne.

Det er nemlig mulig å opprette egne ligaer i Aksje-NM der du kan spille mot kolleger, vennegjengen eller for eksempel svigers. Vil du lage din egen liga? Denne saken guider deg.

Rydne forteller at hun vil ta følgerne av Instagram-kontoen Voksenpoeng_med_Nora med på innsiden av E24-ligaen.

– På Instagram vil jeg gi oppdateringer på hvordan det går med min portefølje og også hvordan kollegaene mine ligger an i E24-ligaen.

Som E24+-abonnent har du tilgang til sanntidskurser på Oslo Børs, og som deltaker i Aksje-NM får du nå 50 prosent rabatt på et årsabonnement. Du kan kjøpe her!

Er laget ditt et studentlag? Send oss en e-post med lagnavn, skole og kontaktperson.

Valget står mellom «the dark side» eller «the green side»

– Har du en investeringsstrategi du kommer til å følge?

– Jeg vil jo vinne, så jeg tenker å gå både safe og risky. Jeg skal finne de tryggeste aksjene og de farligste, og så lage en portefølje med en miks av disse.

Rydne sier at hun funderer på om hun skal velge de «snille» eller «slemme» aksjene.

– Jeg er usikker på om jeg skal velge de idealistiske, grønne aksjene eller om jeg skal gå motstrøms og kun satse på de mørkeste aksjene, som olje. Valget står fortsatt mellom «the green side» eller «the dark side».

I oktober vil aksjer og aksjesparing være temaer i podkasten hennes Voksenpoeng med Nora.

– Det blir veldig gøy å snakke om dette i podden. Selv om jeg har jobbet mye med børs og finans, er det fortsatt mange grunnleggende ting jeg burde vite som jeg ikke vet. Målet med disse episodene er at lytteren og jeg skal få en god forståelse av det grunnleggende innen børs og finans.

Rydne skal blant annet finne ut hvordan børsen faktisk fungerer, hvordan man skal lese informasjonen som gis i kvartals- og årsregnskap og hun skal snakke med blant annet analytikere og andre eksperter for å lære hvordan de tenker.

Lytt til podkasten hennes her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksje-NM 2020
 2. Aksje-NM
 3. Aksjehandel
 4. Podcast
 5. Podkast

Flere artikler

 1. Brukte 25.000 på aksjer: – Tapte nesten alt

 2. Aksjeskolen #2: Slik sikrer du deg gevinst

 3. Aksjeskolen #3: Slik reduserer du risikoen

 4. Aksjeskolen #1: Derfor bør du sette pengene dine på børs

 5. Tøff start på Aksje-NM? Du har heldigvis 24 dager igjen