Fall for Oslo Børs – Equinor ned etter fornybarnyhet

Nedgang på Hovedindeksen tiltok utover dagen, til tross for at oljeprisen snudde oppover.

Det er ikke store utslag for Hovedindeksen tirsdag morgen.
Publisert:

Ukens første handelsdag ga oppgang på 0,82 prosent for Hovedindeksen, og det ble omsatt aksjer for 4,9 milliarder kroner.

Tirsdag falt Hovedindeksen 0,87 prosent til 1.128 poeng.

Nortel falt etter 5G-avtale

Tirsdag ettermiddag inngikk Nortel et strategisk partneravtale med Ping Communication for leveranse av 5G-sluttbrukerutstyr for fast mobilt bredbånd for Fixed Wireless Access (FWA), ifølge en børsmelding.

– Dette partnerskapet blir svært viktig for Nortels inntreden i markedet for 5G fast mobilt bredbånd i andre halvdel av 2021, sier administrerende direktør Christian Pritchard i Nortel.

Nortel-aksjen falt 7,83 prosent i løpet av tirsdagen.

Karbonselskap faller etter Spetalen-salg

Like før åpningstid kom bekreftelsen på at Saga Pure, hvor Øystein Stray Spetalen er største aksjonær, har solgt rundt 1,3 millioner aksjer for 64 millioner kroner i Bergen Carbon Solutions.

Etter salget eier Saga Pure 5,48 millioner aksjer i Bergen Carbon Solutions, tilsvarende 16,92 prosent av alle utestående aksjer.

Bergen Carbon Solutions har klatret markant etter noteringen i april, og den siste måneden er aksjen opp rundt 61 prosent. Tirsdag falt imidlertid aksjen markant, i ved børsens stengetid hele 14,96 prosent.

Norsk Solar vil bygge solkraftverk med en hittil ukjent lokal aktør i Nord-Makedonia, skrev selskapet i en melding før børsåpning. Prosjektet er det første av flere med samme lokale aktør, hvor Norsk Solar er majoritetseier. Aksjen endte opp 1,09 prosent.

Les på E24+

Hva amatørene bør lære av Spetalens Norwegian-flørt

Equinor vil satse milliarder på fornybar energi

I forbindelse med Equinors kapitalmarkedsdag har selskapet sluppet en rekke nyheter. Blant annet planlegger selskapet å bruke nær 200 milliarder på fornybarprosjekter frem til 2026. Samtidig justerer selskapet ned den forventede avkastningen. Planen er å øke andelen av totale investeringer i fornybar energi og lavkarbonløsninger fra rundt fire prosent i 2020 til over femti prosent innen 2030.

Det er særlig innen havvind at selskapet har brukt de store pengene på fornybar energi, men selskapet har også investert i solparker. Equinor-aksjen falt i løpet av dagen 2,48 prosent.

Insr Insurance Group meldte tirsdag at de har mottatt et brev fra Finanstilsynet om salget av selskapets forsikringsvirksomhet. Salget skal fullføres før utgangen av året. I brevet pekes det på at arbeidet med å få på plass salgsavtaler er forsinket, og forventer at de kommer på plass innen midten av august.

Det skal være solvenssituasjonen til selskapet som bekymrer Finanstilsynet, fremgår det. Aksjen falt mer enn fire prosent fra start, og ved stengetid er aksjen ned 2,20 prosent.

Les også

Ferske planer fra Equinor: Øker utbyttet og fornybarinvesteringene

Dagens største tapere på børs ble Exact Therapeutics og Bergen Carbon Solutions, med nedgang på over 15 prosent hver. Clean Seas Seafood og Green Minerals steg mest i løpet av dagen, med rundt ni og åtte prosent økning. Equinor og Nel ble mest omsatt i løpet av dagen på børs.

I går nådde oljeprisen sitt høyeste nivå på flere år. Ved dagens børsstenging handles ett fat nordsjøolje (brent spot) til 73,64 dollar, opp 0,74 prosent siden midnatt. Den amerikanske lettoljen (WTI) er opp 0,77 prosent og handles til 71,75 dollar fatet.

Publisert: