Svensk investor rir to hester i Entra-jakt

Investor Fredrik Svensson har tette bånd til både Balder og SBB, som begge er involvert i kampen om Entra. Balder-sjef Erik Selin avviser at partene er koordinerte.

KRYSSENDE INTERESSER: SBB vil sluke hele Entra, mens Balder fortsetter å kjøpe seg opp. Fredrik Svensson (til venstre) er storeier og styremedlem i begge svenske beilere. Balder-sjef Erik Selin (i midten) avviser at han vil legge inn bud, mens SBB-sjef Ilija Batljan har varslet at de kan være villige til å øke budet på Entra.
  • Lage Bøhren
Publisert: Publisert:

Spillet om det norske eiendomsselskapet Entra tok nok en uventet vending onsdag, da svenske SBB igjen meldte seg på i kampen med varsel om et mulig forbedret bud.

Samtidig har SBBs svenske rival Castellum indikert at de vil fremme et offisielt bud på Entra før jul.

Mens alt dette pågår har en tredje svensk aktør, milliardær Erik Selin og hans Balder Fastigheter, på kort tid kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i Entra med over 15 prosent av aksjene.

Balders investering har fremstått som opportunistisk, og Selin har tidligere avvist at selskapet har planer om å legge inn et konkurrerende bud.

Samtidig er det en klar kobling mellom SBB og Balder gjennom investoren Fredrik Svensson og hans investeringsselskap Arvid Svensson Invest, som er nest største eier i begge selskapene.

Fredrik Svensson har styreplass i SBB sammen med gründer Ilija Batljan, og sitter også i Balder-styret med Erik Selin.

– Det fins ingen kobling mellom Balder og SBB i denne prosessen. Siden Fredrik Svensson også er styremedlem i SBB, var han ikke med i Balders styrebehandling av det første aksjekjøpet i Entra, sier Erik Selin til E24.

SBBs IR-kontakt Marika Dimming ønsker ikke å uttale seg om saken.

INGEN KOMMENTAR: Fra SBB og IR-kontakt Marika Dimming.
Les også

Mener Balders kjøp i Entra er fornuftig

Har kjøpt for nesten 5 milliarder

Entra-kursen har skutt i været etter at SBB la inn sitt opprinnelige Entra-bud på 165 kroner per aksje i slutten av november, og handles nå til 184 kroner.

Balder flagget over prosent i Entra den syvende desember. Basert på kursutviklingen i den relevante perioden har selskapet trolig en kostpris på rundt 175–176 kroner for sine Entra-aksjer.

Det gir i så fall et totalt utlegg på nærmere 4,8 milliarder kroner for den nåværende posten på 15 prosent.

Når SBB nå vurderer å legge inn et forbedret bud, skal det dermed mye til for at prisen ender lavere enn det Balder selv har betalt i markedet.

I et intervju med Nyhetsbyrån Direkt etter sine første aksjekjøp i Entra, forklarte Selin at dette var en god forretning for Balder uansett om det endte med et kort klipp eller en langsiktig god investering.

– Siden den gang har dere kjøpt en betydelig større aksjepost i Entra. Har dere fortsatt ikke til hensikt å legge inn et bud?

– Nei, det vi har sagt tidligere gjelder fortsatt, sier Selin.

– Det er vel opplagt at de tror de kommer til å tjene penger på dette. Erik Selin er kjent for å være flink på transaksjoner, og jeg stoler åpenbart på at han vet hva han gjør, sa Thomas Nielsen, forvalter av eiendomsfondet First Nordic Real Estate, til E24 i forrige uke.

Les også

Aksjen hans hoppet da han trakk budet på Entra

– Går mot strømmen

Fredrik Svensson er barnebarn av industrimannen Arvid Svensson, og driver Arvid Svensson Invest med sin fetter Rikard Svensson.

Dagens PS har tidligere skrevet om hvordan duoen i det stille har bygget opp «et milliardimperium som slår store deler av Stureplan-eliten med hestelengder».

Familieselskapet har eierinteresser i alt fra eiendom, stålgrossister, TV-produksjon, internettjenester og sportsklær.

Arvid Svensson Invest har også tunge eierinteresser i et tredje børsnotert eiendomsselskap i Sverige, Klövern.

– Vi har ingen uttalt strategi for hvordan vi skal fordele kapitalen. Men vi går mot strømmen og er utpregede opportunister, har Fredrik Svensson tidligere uttalt til Veckans Affärer, som beskriver duoen som en blanding av ”egenrådige småbygubber og kule finansgutter»

Fredrik Svensson har foreløpig ikke besvart E24s henvendelse i saken, sendt per e-post til Arvid Svenssons kontor i Västerås.

Les også

Reklamerer med høyeste bud i Entra – har det laveste

Les også

Eiendomskjempen Balder tar enda et Entra-jafs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Entra
  2. Aksjer
  3. Eiendom

Flere artikler

  1. SBB trapper opp kampen om Entra: – Vårt siste bud

  2. Aksjen hans hoppet da han trakk budet på Entra

  3. Eiendomskjempen Balder tar enda et Entra-jafs

  4. SBB venter at Entra-bud går i vasken - får ikke nok aksept

  5. Mener Balders kjøp i Entra er fornuftig