FA: Foreslår å kutte Seadrill-gjeld med 41 milliarder kroner

I et forslag sendt til domstolen i Texas, vil riggselskapet Seadrill slette gjeld tilsvarende 41 milliarder kroner. Om forslaget godkjennes, vil dagens aksjonærer sitte igjen med 1 prosent av selskapet.

Investoren John Fredriksen er største aksjonær i kriserammede Seadrill.
Publisert: Publisert:

Ved inngangen til påskehelgen ble et restruktureringsforslag sendt ut fra John Fredriksens Seadrill til Chapter 11-domstolen i Houston Texas, skriver Finansavisen.

Det kriserammede selskapet har søkt om amerikansk konkursbeskyttelse for andre gang på under fire år.

I forslaget ligger en gjeldsreduksjon som tilsvarer 86,5 prosent på bordet. Forslaget skal allerede være avklart med Seadrills banker, som har akseptert gjeldskuttet, ifølge avisen.

Dersom forslaget vedtas vil dagens aksjonærer sitte igjen med 1 prosent av selskapet, mens långiverne tar de resterende 99 prosentene.

Les også

John Fredriksens Seadrill søker konkursbeskyttelse i USA

Ny kapital som en del av løsningen

– Forslaget fra Seadrill innebærer at dagens långivere til selskapet vil ha fortrinnsrett til å skyte inn de foreslåtte 300 millioner dollar i ny finansiering, sier riggselskapets styreleder Glen Ole Rødland til Finansavisen.

Han henviser da til en foreslått kapitalinnhenting på 300 millioner dollar, tilsvarende 2,5 milliarder kroner.

– Dersom långiverne er enige i den foreslåtte finansieringen og de selv ikke ønsker å øke sin eksponering med hele beløpet - 300 millioner dollar - er det naturlig å tilby retten til å bidra med ny kapital til andre investorer eller långivere for å sikre tegning av hele beløpet, sier han.

Restgjelden på 750 millioner dollar er tenkt å samles i en låneavtale, fremfor mange forskjellige avtaler som i dag.

Les også

Seadrill slapp dagbøter. Så kom et nytt alvorlig regelbrudd

Kriserammet for andre gang

I 2018 reiste Seadrill seg etter en konkursbeskyttelse. Gjelden var kuttet og med friske penger hadde man håp om at fremtiden var sikret.

Men i februar i år søkte selskapet igjen om konkursbeskyttelse (såkalt Chapter 11). Dette er både for Seadrill og selskapets datterselskaper, med visse unntak.

Seadrill skriver i meldingen at unntaket fra søknaden om konkursbeskyttelse kun er Seadrill New Finance Limited og dets 13 datterselskaper.

– Vi jobber tett med våre aksjonærer for å sikre at vi oppnår et utfall som gir oss fleksibilitet til å overkomme bunnpunktene i vår industris sykluser, mens vi også posisjonerer oss godt for at markedet kommer tilbake, sier administrerende direktør Stuart Jackson i meldingen som ble sendt ut i februar.

Publisert:

Her kan du lese mer om