Teknologiaksjene steg på rolig Wall Street

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen dro lasset på Wall Street onsdag. Amazon klatret etter bekreftelse på at Hollywood-studioet MGM kjøpes for 8,45 milliarder dollar. Prisen på Bitcoin hoppet opp igjen etter kraftig fall forrige uke.

STIGER: Teknologitunge Nasdaq stiger på Wall Street onsdag ettermiddag.
Dagen på Wall Street
 • Harald Hoff
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Slik så det ut ved stengetid på Wall Street:

 • Dow Jones flat (opp 0,01 prosent)
 • Nasdaq Composite opp 0,52 prosent
 • S&P 500 opp 0,15 prosent

GameStop fortsatte oppgangen

Samtidig gjorde både spillselskapet GameStop og kinoselskapet AMC Entertainment kraftige byks med en oppgang på henholdsvis 14,94 og 18,98 prosent. Selskapene har tidligere vært i søkelyset for voldsomme svingninger som følge av aktivitet på Reddit-forumet WallStreetBets.

GameStop endte i går opp 15,18 prosent, og kursen er nå på sitt høyeste nivå siden midten av mars, ifølge Reuters.

Siden bunnivået denne måneden har GameStop steget med rundt 80 prosent, mens AMC Entertainment er opp hele 118 prosent, melder samme kilde, som skriver at utviklingen minner om aktiviteten i januar.

Da ble aksjen plutselig høyt omsatt på grunn av storkjøp, som igjen sendte kursen til himmels. Det bidro til sviende milliardtap for en rekke hedgefond som shortet videospill-aksjen.

Amazon-kjøp bekreftet

Amazon kjøper MGM for 8,45 milliarder dollar, som tilsvarer 70 milliarder kroner, meldte det amerikanske gigantselskapet onsdag ettermiddag, i kjølvannet av at flere medier i forrige uke skrev at et oppkjøp var på trappene.

MGM er storprodusent av innhold til TV og film, og står blant annet bak James Bond- og Rocky-filmene. I katalogen har selskapet rundt 4.000 filmer og 17.000 TV-serier.

Dette er Amazons største oppkjøp siden Whole Foods i 2017, da kjøpesummen var på 13,4 milliarder dollar, og filmkjøpet er deres hittil tyngste inntog i underholdningsbransjen, ifølge CNBC.

Amazon-aksjen endte opp 0,43 prosent.

Les på E24+

Fest setebeltet. Nå ser langt flere aksjer fallklare ut

Bilselskapet Ford slapp onsdag nyheten om at de vil øke investeringer i elektriske biler med 30 milliarder dollar innen 2026, skriver CNBC. De antar omtrent 40 prosent av det globale salget deres vil bestå av elektriske biler innen de neste fem årene.

Ford-aksjen steg kraftig etter nyheten og endte opp 8,47 prosent.

Les også

Analytikere venter kraftig børshopp for Flex LNG

Halvparten vaksinert i USA - Biden søker coronasvar

CNBC melder at det er særlig selskaper som er tilknyttet den økonomiske gjeninnhentingen som stiger onsdag ettermiddag.

Eksempelvis klatret cruiserederiet Royal Caribbean 3,65 prosent i løpet av dagen. Aksjen er dermed opp over 12 prosent denne uken.

Helsemyndighetene i Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at 1,8 million amerikanere i snitt får coronavaksine daglig og at omtrent 49 prosent av befolkningen har fått vaksinen.

Samtidig melder Bloomberg at president Joe Biden nå har beordret etterretningstjenestene om å legge fram en rapport om opphavet til coronaviruset i løpet av tre måneder.

KREVER SVAR: President Joe Biden har bedt amerikanske etterretningstjenester om å finne opphavet til coronaviruset.

På pandemifronten kan amerikanske helsemyndigheter peke til optimisme etter at daglige smittetall faller under 25 000, skriver CNBC. Det er ned 40 prosent fra uken før.

Scott Wren, seniorstrateg i Wells Fargo, ser positive utsikter for aksjemarkedene fremover som følge av den forestående økonomiske gjeninnhentingen med lave rentenivåer og moderat inflasjon, melder samme kilde.

Les på E24+

Aksjene som kan tjene og tape på gjenåpning

Samme dag har verdien på flere kryptovalutaer, inkludert ethereum og bitcoin, økt etter kraftig fall forrige uke. Prisen på bitcoin falt forrige uke 30 prosent til den ble solgt for omtrent 30.000 dollar.

Verdien på bitcoin ligger i skrivende stund på rundt 38.310 dollar, opp 1,28 prosent det siste døgnet, ifølge coinmarketcap.

Les også

Biden tar sikte på bitcoin og skatteunngåelse: Planlegger dobling av antall ansatte i amerikansk skatteetat

Les også

Kryptofallet fortsetter - ether ned over 40 prosent siste uken

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Aksjelive
 4. S&P 500
 5. Dow Jones
 6. Nasdaq
 7. Amazon

Flere artikler

 1. Svak oppgang på Wall Street

 2. Rekordkveld på Wall Street

 3. Oppgang på Wall Street – Microsoft nådde milepæl med 2000 milliarder dollar i markedsverdi

 4. Bitcoin-fall dro med seg kryptoaksjer på Wall Street

 5. Wall Street steg tredje dag på rad