Facebook slår forventningene

Facebook fortsetter å øke omsetningen kraftig i første kvartal.

TOPPSJEF: Facebooks toppsjef og gründer Mark Zuckerberg.

Stephen Lam Reuters
Publisert:,

Facebook leverer et sterkt første kvartal 2017, med tall som jevnt over ligger noe høyere enn det analytikerne hadde ventet på forhånd.

Omsetningen endte på 8,03 milliarder dollar, mot ventede 7,84 milliarder. Omsetningen er vesentlig høyere enn i fjor, da den endte på 5,83 milliarder dollar samme periode.

Brukerveksten er også solid for selskapet. Antallet aktive brukere per måned økte til 1,94 milliarder, som også er bedre enn analytikerestimtatet på 1,91 milliarder.

Antallet daglig aktive brukere økte også noe mer enn ventet til 1,28 milliarder.

– Vi hadde en god start på 2017, sier toppsjef Mark Zuckerberg i en uttalelse.

– Vi fortsetter å utvikle verktøy som støtter opp under et sterkt globalt fellesskap, sier han.

Faller tilbake i etterhandelen

I forkant av onsdagens tallslipp har Zuckerberg lovet å ansette flere tusen arbeidere som skal jobbe med å overvåke og fjerne upassende innhold fra Facebook.

Til tross for de gode tallene, faller aksjen noe tilbake i etterhandelen etter publiseringen av kvartalstallene, melder CNBC.

Facebook har på få år blitt et av verdens mest verdifulle selskaper. Selskapet er stadig den soleklart viktigste aktøren innen sosiale medier.

Mens andre plattformer som Twitter taper penger på sin plattform, har Facebook for lengst begynt å tjene gode penger gjennom store annonseinntekter.

Her kan du lese mer om