SELG OG KJØP: Investtech har sett nærmere på seks aksjer notert på Oslo Børs.

Kommentar: Selg nå - unngå tap

Tre aksjer som skal ned - og tre som skal opp.

Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

I følge Investtechs statistikk for hvordan aksjer i fallende trender utvikler seg, bør man nå selge tre aksjer. Disse har allerede falt mye, men ved å selge nå unngår man statistisk et ytterligere tap.

Vi har også sett på tre aksjer i stigende trender, som statistisk sett skal fortsette opp.

Gjennomsnittlig kursutvikling for aksjer på Oslo Børs som lå i fallende trender på Investtechs mellomlange grafer. Figuren under viser utvikling de kommende tre månedene (66 dagene), for aksjer som lå i fallende trender på dag null.

Grunnlaget er aksjer på Oslo Børs med minst en halv million kroner i daglig gjennomsnittlig omsetning, for perioden 1996 til 2015.

Gjennomsnitt falt aksjer i fallende trender med 0,1 prosent. Hovedindeksen steg i samme tidsperiode i gjennomsnitt 1,8 prosent.

Kilde: Trendbibelen.no

Seadrill ligger i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Dette viser at investorer stadig går ned i pris for å bli kvitt aksjene sine.

Den tidligere støtten ved 25-26 kroner er brutt og en nytt salgssignal er utløst. Seadrill har lite støtte før nærmere 14 kroner. Ved reaksjoner tilbake har aksjen nå motstand ved 25-26 kroner.

Kursen i Avance Gas Holding er ned rundt 85 prosent siden årsskiftet. Aksjen ligger fortsatt i en fallende trendkanal på mellomlang sikt, noe som statistisk indikerer en videre svak utvikling.

I tillegg er momentumet svakt og volumbalansen negativ, noe som også, i følge Investtechs forskning, statistisk indikerer en kommende svak utvikling.

Songa har svingt ekstra kraftig de siste par månedene. Etter siste ukes nedgang har aksjekursen igjen kommet inn i den langsiktig fallende trendkanalen. En videre nedgang indikeres, og med ukentlige gjennomsnittsendring på 14 prosent, er risikoen høy.

Ved reaksjon opp har Songa motstand rundt 33 øre, mens vi må helt ned til 15 øre for å finne god støtte.

Gjennomsnittlig kursutvikling for aksjer på Oslo Børs som lå i stigende trender på Investtechs mellomlange grafer. Figuren viser utvikling de kommende tre månedene (66 dagene), for aksjer som lå i stigende trender på dag null. Grunnlaget er aksjer på Oslo Børs med minst en halv million kroner i daglig gjennomsnittlig omsetning, for perioden 1996 til 2015.

Gjennomsnitt steg aksjer i stigende trender med 5,4 prosent. Hovedindeksen steg i samme tidsperiode i gjennomsnitt 3,4 prosent.

Kilde: Trendbibelen.no

Skandiabanken har steget bra de siste fire-fem månedene og kursen ligger i en fin stigende trendkanal. Det kortsiktige momentumet er også sterkt og positiv volumutvikling indikerer at kjøperne er aggressive, mens selgerne er passive. En videre oppgang på både kort og lang sikt indikeres.

Skandiabanken er positiv på innsidehandler etter til sammen åtte kjøp i mai og juni.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Orkla ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Det ligger støtte ved gulvet i trendkanalen samt horisontal støtte ved cirka 70 kroner, mens det er motstand ved 77-78 kroner.

Protector Forsikring ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at selskapet opplever en god økonomisk utvikling og at investorene blir stadig mer positive til aksjen.

Protector har motstand rundt 82 kroner, der aksjen har vendt ned flere ganger tidligere. Aksjen har støtte ved 71 kroner, som var bunnpunktet før vendingen opp for en måneds tid siden. Brudd over 82 vil være et kjøpssignal, mens brudd under 71 vil være et salgssignal.

Les også

Tre favoritter i banksektoren

Les også

Tre sterke kortsiktige kjøp

Les også

Kommentar: Tre gode aksjesalg før ferien

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om