Matu tar inn favorittaksje

Aksjeapen Matu forsøker å kjøpe seg inn i oljemyggen African Petroleum Corporation i uke 3 av Aksje-NM.

  • Ingeborg Strand Christensen
Publisert: Publisert:

Etter en eventyrlig første uke falt porteføljen til aksjeapen Matu i andre uke av Aksje-NM. Ved slutten av spillets andre uke var porteføljen til orangutangen ned 0,29 prosent som følge av store tap i Kongsberg Automotive og EAM Solar.

Til tross for dette ligger Matu fortsatt på andre plass i ekspertgruppen med en samlet porteføljeavkastning på 0,22 prosent. Altså starter Matu uken godt foran rivalen Svend Egil Larsen, som endte forrige uke med en nedgang på 1,84 prosent.

Denne uken tar Matu inn konkurransefavoritten African Petroleujm Corporation, men det spørs om denne aksjen kanskje allerede har vokst det den kommer til å gjøre i løpet av konkurransen.

Slik ser Matus portefølje ut i uke tre

** Gjensidige Forsikring er et norsk skadeforsikringsselskap med virksomhet også i Danmark, Sverige og Baltikum. Konsernet tilbyr også bank, pensjon, og sparing i Norge. Selskapet deler ofte ut store overskudd hvert år. Gjensidige presenterer resultatet for fjerde kvart førstkommende onsdag. Det kan kursendringer.

** Intex Resources er et mineralleteselskap basert i Oslo. Selskapets hovedprosjekt er Mindoro Nickel på øyen Mindoro på Filipinene. Markedsverdien til selskapet er på 155 millioner kroner.

** Søppelselskapet Reno Norden var det siste selskapet som ble notert på Oslo Børs i 2014. Selskapet samler inn husholdningsavfall.

** Kartdataselskapet Blom har databaser med kartdata og utvikler applikasjoner og tjenester for lokasjonsbaserte tjenester og navigasjon.

** African Petroleum Corporation har vært til glede for svært mange Aksje-NM deltagerer med en eventyrlig vekst de siste to ukene. Men det spørs om selskapet kanskje har nådd toppen etter at det falt i slutten av forrige uke. Selskapet fikk juling sitt første år på Børsen i 2014. Selskapet leter etter olje og gass med fokus på Elfenbenskysten, Liberia, Senegal og Sierra Leone vest i Afrika. Hovedkontoret ligger i London, og er også notert på NSX i Australia.

Les også

Ukevinner i Aksje-NM: - Jeg skulle hatt litt mer is i magen

Les også

- Oljesjeiken fra Krokstadelva går for Aksje-NM seier i år

Les også

– Litt flaut å ligge bak en ape og en tidligere kommunist

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Oljetung Matu-portefølje

  2. Matu satser på robotdödarens favoritt

  3. Matu satser heftig på banan-shipping i Aksje-NMs siste uke

  4. Matu går for IT

  5. – Litt flaut å ligge bak en ape og en tidligere kommunist