Slik gikk det med ekspertene i Aksje-NM denne uken

– Man er ikke trygg før konkurransen er over, sier daytrader Svend Egil Larsen, som fortsatt holder ledelsen i ekspertligaen.

HOLDER LEDELSEN: Daytrader Svend Egil Larsen dro fra i ekspertligaen forrige uke, og holder fortsatt de andre ekspertdeltakerne bak seg med god margin.

Foto: Kent Skibstad NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Mens de øvrige deltakerne i ekspertligaen fortsetter å holde seg tro mot egen strategi, har Kjelltech beveget seg fra først å investere i selskaper med tech i navnet, via «handle som fulle sjømenn» til senest denne uken å kjøpe alt som begynner med ordet spare. Enkeltmannsforetaket til Kjell fra tegneserien Lunsj av Børge Lund deltar nemlig i Aksje-NM, og få deltagere i konkurransen sitter med flere ulike aksjer i porteføljen enn Kjelltech.

facebook-siden sin oppdaterte Kjelltech tirsdag med følgende:

«Dagens aksje-nm strategi: kjøpe aksjer i alt som begynner med ordet «spare». Det kan jo ikke slå feil! # savings».

Aksje-NM er godt i gang, men det er fortsatt mulig å melde seg på og være med i kampen om flotte premier! Meld deg på her!

– De andre trenger bare treffe på én trade

Selv om Kjelltech fortsetter å imponere med kreative taktikker, er det en Aksje-NM-veteran som holder ledelsen i ekspertligaen så langt. Og Svend Egil Larsen, daytrader og «robotdödar», holder seg til strategien fra i fjor: å sitte ganske stille og vente på at mulighetene byr seg.

– Den siste uken har jeg holdt en veldig lav profil og bare gjort et par trades, sier Larsen til E24.

Daytraderen har nå en avkastning på 8,58 prosent på sin portefølje, og leder med det med god margin på de andre ekspertdeltakerene sammenlagt så langt i spillet.

Larsen tror likevel mye fortsatt kan skje, selv om det bare er litt over en uke igjen av konkurransen.

– Man er ikke trygg før konkurransen er over. De andre trenger bare treffe på en trade, så kan de være forbi, sier han.

Larsen er ikke så opptatt av å vinne, men har samtidig lite lyst til å tape for Nicolay Steensen igjen, etter å ha blitt slått av ekspert-rivalen på målstreken i fjor.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

– Sover faktisk om natten

Bakfra er det nå ekspertdeltaker Marcus Hippe som nærmer seg. Hans langsiktige strategi har kastet godt av seg og gitt ham ledelsen i ekspertligaen avgrenset for denne uken. Sammenlagt har han en avkastning på 3,77 prosent.

– Denne uken har gått veldig bra, og jeg er svært fornøyd med den potensielle ukevinner-tittelen. Jeg er den deltakeren, på lik linje med Robin, som har gjort færrest transaksjoner, sier Hippe, og viser til at han kun har gjort tre kjøp så langt i konkurransen: Storebrand, Skandiabanken og Medistim.

– Det viser at inaktivitet i aksjemarkedet over tid faktisk er det beste. Med en slik langsiktig strategi slipper du å følge med hele tiden, og i tillegg så sover du faktisk om natten – et problem mange kortsiktige spekulanter sliter med, sier han.

Hippe venter nå spent på at Medistim presenterer kvartalstall fredag ettermiddag.

– Jeg tror disse blir sterke og at de øker utbyttet, sier han.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

Hippe synes dessuten det er godt å se at han leder foran både Karl Oscar Strøm og Robin Øvrebø.

– Det er fare for at Karl Oscar må begynne å tenke over hvilken restaurant vi skal treffes på, ler han.

Fikk du ikke med deg ekspertdeltakernes veddemål? Les mer om ekspertligaen forrige uke her!

– Utfordrende å kjøpe i et fallende marked

Ekspertdeltaker Karl Oscar Strøm i Pareto Securities ligger avgrenset for denne uken på en tredjeplass. Sammenlagt befinner han seg på en fjerdeplass med en avkastning på 1,23 prosent.

– Jeg har brukt mer tid på konkurransen denne uken og handlet mer i tråd med hvordan jeg drev da jeg holdt på med trading på fulltid. Jeg har tatt mange små og korte posisjoner, og gått fra minus til pluss i konkurransen, sier Strøm.

– Jeg er ikke immun mot å ta mer langsiktige posisjoner i markedet, men det har med å gjøre hvordan markedet er, fortsetter han, og viser til at Oslo Børs er litt ned siste uke.

– Mange av de casene på Børsen som tidligere i spillet har gitt deltagere god avkastning har nå falt. Børsen har teknisk sett brutt ned gjennom et 50 dagers glidende gjennomsnitt, og det er en indikator på at gjennomsnittsaksjen kjøpt de siste to måneder faktisk er i minus, sier Strøm.

– Som kortsiktig trader kan man nå si at dette er et marked som er interessant å trade fra shortsiden. Det er imidlertid utfordrende å kjøpe i et fallende marked om man skal vise positiv avkastning hver dag.

Les også

Farstad-gevinst korrigeres i Aksje-NM

Les også

Sikret ukesseieren med Farstad Shipping og Polarcus

Les også

Slik var første periode av Aksje-NM: Børsfall og et flertall av deltagerne i minus

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. «Mange bekker små»-taktikk har økt Larsens forsprang

  2. Ekspertligaen har fått en ny utfordrer: Kjelltech

  3. – Det ble altfor enkelt i år

  4. Klokken 09 i dag går startskuddet for Aksje-NM 2017

  5. Ny ekspertdeltager tror ikke på analyser