E24 kårer Norges nye aksjekonge

Bli med å kjempe om seieren i årets Aksje-NM og vinn 50.000 kroner i tillegg til status som Norges nye aksjekonge.

AKSJE-NM: Årets konkurranse starter onsdag 18. mai. Vinneren stikker av med 50.000 kroner og et lydanlegg fra Geneva.
Publisert:

For tredje året på rad arrangerer E24 børskonkurransen Aksje-NM. I fem uker fra 18. mai kan deltagerne «investere» 100.000 fiktive kroner i børsnoterte selskaper

Vinneren blir den som i løpet av de ukene konkurransen pågår klarer å få størst avkastning på de investerte pengene.

I hovedpremiepotten er 50.000 kroner og et lydanlegg fra Geneva.

For første gang er det i år også mulig å selge og kjøpe aksjer «real time» til samme kurs som aksjene handles for på Oslo Børs.

Meld deg på Aksje-NM på www.aksjenm.no (selve konkurransen starter 18. mai).

Her finner du regler og vilkår for Aksje-NM 2011

Fjorårets vinner, meglersjefen Ola Gjessing i Nordea Private Banking, gjorde rent bord og vant 50.000 kroner etter en eventyrlig opptur i oljejegeren Electromagnetic Geoservices (EMGS).

I løpet av de tre ukene konkurransen varte opplevde Gjessing en avkastning på hele 133 prosent. Først da konkurransen var over og seieren i havn, stod vinneren frem med fullt navn.

Les mer om fjorårsvinneren: Meglersjef vant aksje-NM

Les også: Nybegynner vant dobbelt i Aksje-NM

Olje og cruise

Redaktør og administrerende direktør i E24, Per Valebrokk, er ikke i tvil om oljen vil være en avgjørende faktor i årets konkurranse:

- Tusenkronersspørsmålet i denne runden av Aksje-NM blir utvilsomt oljeprisen, og dermed olje- og offshorerelaterte aksjer. I dag faller olje på Osama bin Ladens død, men det kan fort bli en kortvarig effekt. Uroen i Midtøsten og den sterke oljeetterspørselen er sterke drivere som det skal godt gjøres å snu.

Valebrokk trekker frem to aksjer som han mener deltagerne i Aksje-NM bør følge ekstra nøye med på:

- Jeg ville ha holdt et godt øye med Yara. Selskapet leverte knallsterke kvartalstall forrige uke og i morges kom også nyheten om et betydelig innsidekjøp. RCCL er også en aksje som det kan være spennende å følge nå. Selskapet har fått juling den siste tiden, men er det en aksje på Oslo Børs som bør få en Osama-effekt så er det RCCL. Den virker også oversolgt ut fra det tekniske bildet av aksjen.

Les mer: Yara-sjefen forbløffet over aksjehopp

Ser 31 prosent RCCL-oppside

Titusener og Geneva stereoanlegg

Førstepremien i årets konkurranse er 50.000 kroner på en tradingkonto hos CMC Markets og et stereoanlegg fra Geneva.

I tillegg kåres det hver uke en ukevinner, der den med best avkastning fra mandag til fredag får 10.000 kroner på en tradingkonto hos CMC Markets og et Geneva-anlegg.

Pengepremiene står på en åpen konto og vinnerne velger selv om de ønsker å investere videre hos CMC Markets eller ta ut premien i kontanter.

Les mer: Aksje-NM: Premier

100 deltakere slåss om 10 000 kroner i Aksje-NM

Vant 10 000 kroner på oljeservicekule og bankinnskudd

Oppdaterte regler

Årets Aksje-NM starter onsdag 18. mai, men registreringen er nå åpnet.

Den tekniske løsningen er støttet av Oslo Market Solutions, som blant annet har Oslo Børs som kunde. I år vil konkurransen derfor være enda mer virkelighetsnær enn tidligere.

Tidligere år har det kun vært mulig å kjøpe og selge aksjer en gang om dagen, og da til dagens sluttkurs.

I årets konkurranse gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i børsens åpningstid. Muligheten for å gjøre kortsiktig gevinst blir dermed større - men konkurransen blir også mer utfordrende for deltagerne.

I år kan deltagerne handle i både norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte ETPer.

Les mer: Konkurranseregler og -vilkår for Aksje-NM 2011

Starter aksjeskole

I forkant av oppstarten av Aksje-NM, vil E24 de neste ukene gå gjennom de mest grunnleggende kunnskapene du trenger for å delta i konkurransen om 50.000 kroner.

Frem til oppstarten av Aksje-NM vil vi skrive om hvordan aksjemarkedet fungerer gjennom artikkelserien «Aksjeskolen». Artiklene vil gå fra det helt grunnleggende til det noe mer avanserte.

I tillegg vil det være mulig å holde seg oppdatert på utvalgte porteføljer i konkurransen, samt få råd fra bransjeeksperter og fagfolk.

Meld deg på Aksje-NM på www.aksjenm.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om