Aksjeligavinner gjorde kule på gruveselskap som også skal drive med inkasso

Bioteknologistudent Jenny Hansteen (21) fra Nittedal fikk en ukeavkastning i Aksjeligaen på mer enn 50 prosent denne uken etter god drahjelp fra Øystein Stray Spetalen-selskapet Nickel Mountain Group.

NESTEN UENDRET: Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg marginale 0,189 prosent denne uken og ga ikke mye drahjelp for Jenny Hansteen i Aksjeligaen. Derimot fikk hun svært god hjelp av et selskap Øystein Stray Spetalen er investert i.

Erik Johansen
  • Christian Høie Lie
Publisert:

– Det var veldig overraskende, men gøy, sier en fornøyd Jenny Hansteen til E24.

Fredag morgen kom det en melding om at Nickel Mountain Group (NMG) blar opp 166 millioner kroner for ALD Abogadas, et spansk inkassoselskap. Markedet reagerte svært positivt på nyheten og sendte aksjen opp 160,97 prosent på Oslo Børs.

Hansteen hadde nesten gitt opp årets Aksjeliga etter å ha falt til bunns i konkurransen tidligere år som følge av en dårlig investering i Rocksource. Denne uken kunne hun endelig juble takket være kjempeavkastning i NMG og en samlet porteføljeavkastning på solide 53,48 prosent

Jenny Hansteen, ukesvinner i Aksjeligaen.

Privat

– Jeg investerte i Rocksource tidligere, men etter at 25.000 kroner plutselig ble borte før sommeren som følge av denne investeringen, mistet jeg litt motivasjon til å fortsette. Siden har jeg nesten ikke spilt. Men det er definitivt svært motiverende å bli ukesvinner, og jeg kommer garantert til å prøve igjen til neste år, sier Hansteen til E24.

Spetalen-selskap

Gruveselskapet NMG har de siste årene forsøkt å skape lønnsom nikkelproduksjon i Västerbotten i Nord-Sverige. Selv om gruveprosjektet inneholder en av de største nikkelforekomstene i Europa har svake råvarepriser og praktiske problemer gjort at selskapet ikke har tjent penger.

Les også

Fra gull-og diamantjakt i Afrika til spansk inkasso

Den kjente investoren Øystein Stray Spetalen kjøpte seg inn i selskapet høsten 2014. På den tiden var kursen falt til bunns sammenlignet med kurstoppen i 2006, og mange stilte seg spørsmålet om Spetalens kjøp var smart. Fredag spratt imidlertid aksjen opp 160,87 prosent på Oslo Børs etter at selskapet ser ut til å dreie virksomheten fra gruve til inkasso.

I børsmeldingen skriver selskapet at «NMG med aksjonærenes godkjennelse skal søke avhendingsmuligheter for den resterende mineral-letingsvirksomheten, eventuelt stenge ned virksomheten».

KURSHOPP: Grafen viser hvordan nyheten om at Nickel Mountain Group blar opp 166 millioner kroner for inkassoselskapet ALD Abogadas ble mottatt i markedet.

Infront/E24
Les også

Oljeinvesteringer ga Aksjeliga-seier

Bevisst valgt risikable investeringer

– Bakgrunnen for de kjøpene jeg har gjort i Aksjeligaen har vært å se etter selskaper som har falt mye i verdi. Jeg har valgt en profil der jeg har kjøpt selskaper som er litt risikable, men det har jeg gjort fordi det må til for å vinne i konkurransen. Enten får jeg ende helt på topp eller helt på bunn, sier Hansteen.

I tillegg til å være investert i Nickel Mountain Group, er Hansteen sine øvrige plasseringer Interoil Exploration Group og Norske Skogindustrier.

Som vinner av Aksjeligaen denne uken får Hansteen 2.000 kroner i premiepenger.

Les også

Oljeinvesteringer ga Aksjeliga-seier

Les også

Fra gull-og diamantjakt i Afrika til spansk inkasso

Les også

Ukevinner i Aksjeligaen: – Jeg vil påstå jeg hadde en del flaks

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeligaen
  2. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fra gull-og diamantjakt i Afrika til spansk inkasso

  2. Ukevinner Aksjeligaen: – Har gått for aksjer som har høy risiko

  3. Sesongvinner i Aksjeligaen: – Jeg hadde et langsiktig perspektiv

  4. Annonsørinnhold

  5. Nå starter Aksjeligaen opp igjen

  6. Vant Aksjeligaen sammenlagt: Satset på Norske Skog og Seadrill