Oslo Børs falt mot slutten

Oslo Børs endte uken med en marginal oppgang fredag, hvor hovedindeksen sluttet på 427,17 poeng, opp 0,2 prosent.

Publisert: Publisert:

Markedet så ut til å bli preget av gode nyheter fra Hellas på formiddagen, mens de amerikanske børsene ble med på å trekke hovedindeksen i negativ retning mot slutten.

I går kveld kom eurosonen til enighet om en ny fasilitet som skal hjelpe Hellas ut av krisen. Sentrale ingredienser er at stabiliseringsfondet skal økes og brukes mer aktivt, samt at en stor andel av eksisterende statsobligasjoner skal veksles om til obligasjoner med lengre løpetid.

Oljeprisen styrker seg kraftig i dagens handel etter å ha vært nede 0,3 prosent tidligere i dag. Septemberkontrakten for Brentolje omsettes nå for 118,63 dollar fatet. Dette er opp 1,1 prosent i dag. Statoil endte ned 0,2 prosent til 136,3 kroner per aksje.

Av de større selskapene på Oslo Børs var det Marine Harvest som var sterkest og endte opp 4,2 prosent, fulgt av Norske Skog som endte opp 3,1 prosent.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Jens Ulltveit-Moe har kjøpt aksjer i REC for 100 millioner kroner de to seneste ukene og med det har blitt selskapets største private aksjonær. REC ble samtidig ukens soleklare vinner med en oppgang på 32,9 prosent i uke 29.

Handelsbanken Capital Markets kutter forøvrig kursmålet på REC til 18 kroner fra tidligere 20 kroner, men kjøpsanbefalingen på aksjen opprettholdes. Det kommer frem i en analyse datert 20. juli.

Cermaq, som la frem kvartalsresultat i går, klatret også videre og endte fredag opp 4,1 prosent til 81,75 kroner - etter at aksjen steg 10,6 prosent på en solid kvartalsrapport torsdag.

- Den finansielle posisjonen til selskapet er meget solid. Dette er et positiv trekk ved selskapet, særlig i den syklusen laksemarkedet nå befinner seg i. Når prisene faller kraftig er det behagelig å være i en komfortabel finansiell situasjon fordi det gjør at selskapet kan utnytte eventuelle konsolideringsmuligheter, sa Henning C. Steffenrud i First Securities etter kvartalsrapporten.

På bakgrunn av kvartalstallene meldte UBS at de hever kursmålet på aksjen til 110 kroner fra tidligere 105 kroner og opprettholder sin kjøpsanbefaling.

Morpol meldte fredag at de selger sin spanske virksomhet, Culmarex, til Cooke Aquaculture med hovedkvarter i Canada. Prisen er på 48,7 millioner euro, og vil redusere Morpols nettogjeld med rundt 40 millioner euro. Morpol-aksjen som var opp over 5 prosent falt tilbake og endte dagen ned 0,5 prosent til 19,8 kroner per aksje.

Publisert: