Wall Street ramlet i sluttminuttene

Fed skal ha bestemt hvordan de vil gi slipp på den ekstra-lette pengepolitikken. Wall Street responderte umiddelbart og steg, men endte likevel i minus tirsdag.

Publisert:

Oppdatert med sluttkurser 22.00

Etter at protokoller fra junimøte i Federal Open Market Committe (FOMC) ble sluppet tirsdag steg Wall Street.

Komiteen har ansvaret for å utforme og gjennomføre pengepolitikken i USA.

Dow Jones-indeksen falt 0,47prosent til 12.446,88 poeng - etter å ha vekslet mellom pluss og minus store deler av dagen.

Snublet gjorde også S&P 500-indeksen, som klatret 0,19 prosent rett før stenging. Indeksen endte ned 0,44 prosent til 1.313,64 poeng.

Nasdaq falt 0,73 poeng til 2.781,91 poeng.

Fortsetter med QE2

«Glad»-meldingen fra møtet i komiteen forteller at Den amerikanske sentralbanken (Fed) nå har planlagt hvordan den vil gi slipp på styringsrenten som nå ligger mellom 0 og 0,25 prosent.

Protokollen sier derimot ikke hvordan det skal gjøres, men forteller også at medlemmene av komiteen er enige i å fortsette med den såkalte QE2-planen(Quantitative Easing 2) - der Fed skal kjøpe statobligasjoner for 600 milliarder dollar.

- Splittelse innad

Men hvilket skritt som er det neste er medlemmene ikke enige i.

- Det man tar med seg i disse protokollene denne gangen er at medlemmene i FOMC er like bekymret for de økonomiske utsiktene som alle andre, og at det er en splittelse innad i komiteen om hvilket skritt som er det neste, om det blir QE3 eller en innstramming, sa Joshua Shapiro, sjeføkonom i MFR til Marketwatch.

Publisert:

Her kan du lese mer om