Dette skjer denne uken
Norwegian legger frem årsrapport, og resultatsesongen får vann på møllen. Samtidig er det knyttet spenning til hvordan børsene reagerer på helgens angrep i Syria.
Mandag morgen legger Norwegian frem sin årsrapport, fra det Bjørn Kjos i en rekke sammenhenger har kalt et drittår.
Da Norwegian i februar la frem fjerde kvartalsresultat var det klart at fjoråret ikke ble noen god lesning for selskapet. Totalt ble underskuddet på 1,07 milliarder kroner. Det var første gang selskapet leverte underskudd siden 2014.
Interessen rundt Norwegian blusset virkelig opp forrige uke da det ble klart at British Airways-eier IAG er interessert i å kjøpe Norwegian. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sa til E24 før helgen at det finnes to grunner til interessen: 1) Som en naturlig del av en større konsolideringsbølge. 2) Norwegians langdistanseflåte.
Aksjen steg 51,21 prosent forrige uke.
Den rentebærende gjelden i selskapet var ved årsslutt på 23,3 milliarder kroner, noe E24s børskommentator før helgen mente kan være en grunn til at Kjos kan finne på å selge livsverket.
Tidligere har selskapet advart mot at de vil komme til å levere et svært dårlig første kvartalsresultat. Flyselskapet venter et tap på 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal, sa selskapet i mars. Kvartalsresultatet legges frem torsdag 26. april.
Syria-konflikten
Faren for at konflikten mellom USA og Russland eskalerer i Syria har tiltatt i helgen. Selv om sjefanalytiker Eric Bruce i Nordea Markets påpeker at markedene fort mister interessen for politiske konflikter, så kan situasjonen raskt endre seg.
– Konflikten blir lagt til i en lang liste med negative faktorer markedene må ta inn over seg. Dette og handelskrigstrusselen med Kina kommer på toppen av svakere innkjøpssjefsindeks-momentum globalt, mindre kapitalinnsprøytninger fra sentralbankene og høyere inflasjonspress i USA, skriver Nordea Markets i sin rapport om uken som kommer.
I makroverdenen går vi inn i en relativt rolig uke når det gjelder kalenderfestede hendelser.
Det kommer tall på inflasjon og arbeidsledighet i Storbritannia tirsdag og onsdag, og det er spesielt knyttet spenning til arbeidsledighetstallene da de gjorde et uventet byks forrige måned. I tillegg kommer det boligtall fra Sverige mandag.
Kvartalsresultater
På børsene begynner resultatsesongen virkelig skyte fart, men da først og fremst i USA hvor blant annet Netflix, og flere av de store bankene kommer med kvartalsrapporter.
Også her hjemme kommer en rekke selskaper med tall (se den fulle oversikten i faktaboksen til høyre). Likevel er det andre ting som kan virke mer spennende. Blant annet avholder Subsea 7, Aker Solutions og Aker generalforsamling.
USA innfører nye sanksjoner mot Russland
Også i Hexagon skal det avholdes generalforsamling på torsdag. Det er den første store samlingen for aksjonærene etter Hexagon-sjef Ola Rollén i januar ble frifunnet etter Økokrims tiltale om innsidehandel.
Når det igjen glir mot helg er det Yara som har fått æren av å avslutte uken med sin kvartalsrapport. Da gjødselgiganten la frem rapporten fra fjerde kvartal var det til stor skuffelse fra markedet. Selskapets aksje har falt 31,10 kroner, 8,72 prosent siden rapporten ble lagt frem i februar.
Dagligvaremarkedet
Fredag kom meldingene om at Konkurransetilsynet hadde vært på razzia hos Norges tre største dagligvarekjeder, etter mistanke om ulovlig prissamarbeid.
Torsdag skal det være høring om balansert makt i verdikjeden for mat og dagligvarer på Stortinget.
Analytiker om Syria-angrepet: Oljeprisen vil stige
I tillegg skal det være høring om utsettelse av Statoils navnebytte. Årsaken til at det er foreslått å utsette navnebyttet er at Ap og Sp ønsker at saken skal drøftes i Stortinget.
Her hjemme kommer det også noen tall det kan være verdt å få med seg. Tirsdag kommer Statistisk sentralbyrås prisindeks for brukte boliger i første kvartal, onsdag oppdaterer DNB sine økonomiske utsikter, og torsdag offentliggjør Norges Bank Utlånsundersøkelsen for første kvartal.
Mandag begynner Økokrim-saken mot TGS i Oslo tingrett. TGS, seismikkselskapets tidligere finansdirektør og den tidligere sjefen for Skeie Energy er tiltalt for brudd på ligningsloven, og det vil bli lagt ned påstand om at TGS må betale en bot på 90 millioner kroner.
Både den tidligere finansdirektøren og den tidligere sjefen for Skeie Energy nekter straffskyld, og TGS bestrider grunnlaget for forelegget.