Nordeas blokkjedesjef: Tror kryptokrakk vil utløse regulering

Nordeas blokkjedesjef mener det må et kryptokrakk til for at det skal komme ordentlig regulering. Da kan også bankene få en rolle, tror han.

OPTIMIST: Nordeas toppsjef for blokkjedeteknologi Ville Sointu synes bitcoin og annen kryptovaluta er interessant, og kan se for seg en mulig rolle for bankene om det reguleres.
Publisert:

– Hva vi i banken gjør med blokkjedeteknologi er kjedelig sammenlignet med hva som skjer i det uregulerte kryptomarkedet i disse dager, sier Ville Sointu til E24.

Han er Nordeas toppsjef for blokkjedeteknologi og fra Helsinki jobber han med bankens satsing på blokkjeder.

– Den utrolige interessen for kryptovalutaer har gjort at vi i Nordea har fått et større press på å utvikle blokkjedeprodukter som fungerer internt, sier Sointu.

Finnen sier det er stor interesse for både blokkjede og kryptovaluta i banken, og at en betydelig del av jobben består i å forklare ansatte teknologien.

Eier bitcoin

Nordeas administrerende direktør har tidligere vært ute og sagt at han mener bitcoin er en vits.

Det er ikke Sointu enig i, snarere tvert imot har han penger i den.

Les også

Skagen har investert i Ripple-selskap: – En doblingskandidat

– På et personlig plan synes jeg kryptovalutaer er interessant. Jeg eier både bitcoin og ethereum. Det er disse to jeg finner mest interessante og det var sistnevnte som gjorde at jeg ble interessert i kryptovalutaer, sier Sointu.

– Hvor mye eier du?

– Jeg eier nok til å følge med på kryptomarkedet, men hadde jeg eid masse, hadde jeg vært på Bahamas akkurat nå, og ikke i Finland.

Nordea bekreftet fredag at de forbyr ansatte som jobber i storbank-avdelingen å handle kryptovaluta, dette gjelder 3.800 ansatte i banken.

Det skal også foregå samtaler som omhandler andre ansatte i banken, men resultatet av samtalene er ikke klare enda, ifølge Sointu.

– Det er en pågående diskusjon som skjer akkurat nå. Det vil komme noen nye regler senere i år, men det er alt jeg kan si på dette tidspunktet, ettersom jeg er en del av gruppen som diskuterer spørsmålet.

Banker kan bli nøkkelspiller

Les også

DNBs blokkjedeekspert: – Bitcoin skal ned på 2.000 dollar

Les også

Fra trumpcoin til potcoin – syv elleville kryptovaluer

Les også

– Nærmest umulig for skattemyndigheter å spore kryptohandel

Les også

Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

Publisert:
Gå til e24.no