Regnskapsrusk hos Alibaba-enhet

Alibaba Pictures meldte fredag at de hadde funnet mulige uregelmessigheter i regnskapet. Handel i aksjene har blitt suspendert.

LOVER BEDRE SELSKAPSSTYRIG: Det nye styret til Alibaba Pictures innfører endringer i selskapet som het ChinaVision Media før de ble kjøpt opp av giganten Alibaba i mars.
Publisert: Publisert:

Mulige uregelmessigheter i tidligere regnskap ble funnet etter en gjennomgang av finansinformasjonen til Alibaba Pictures - en underenhet av den kinesiske netthandelsgiganten Alibaba.

Dette melder selskapet selv i en uttalelse til Hong Kong-børsen.

Bakgrunnen for interngranskingen er at Alibaba i mars kjøpte 60 prosent av filmproduksjonselskapet ChinaVision Media for 804 millioner dollar, rundt 5 milliarder norske kroner, og døpte det om til Alibaba Pictures, skriver Financial Times.

Alibaba Pictures meldte at funnene vil utsette presentasjonen av halvårsresultatene til etter fristen som var satt til 31 august. De ba også om at all handel i deres aksjer ville bli suspendert.

En person med kjennskap til situasjonen skal ha sagt at det er uklart om resultatene vil være klare før Alibabas planlagte børsnotering på Wall Street. Noteringen er ventet å bli den største noen sinne.

- Det nye styret og ledergruppen setter i kraft endringer i selskapets retningslinjer som vitner om store forpliktelser til åpenhet, god selskapstyring og beskyttelse for investorene, sa Alibaba Pictures i følge FT.

Alibaba verdsetter seg selv til 133 milliarder dollar, omtrent 820 milliarder kroner, og regner med å hente 20 milliarder dollar, over 120 milliarder kroner på børsnoteringen.

Publisert: