Norwegian-fall på rekordbørs

En salgsanbefaling og stadig større fare for strek sender Norwegian ned på Oslo Børs.

OPPTUR: Oslo Børs snur fra minus til pluss mandag.

Javad M. Parsa
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Samtidig beveger Oslo Børs seg i rekordterritorium. Etter et lite fall på morgenen, er hovedindeksen opp 0,24 prosent til 590,8 poeng noen timer før stengetid.

Norwegian får ikke bli med på oppturen, og faller 3,98 prosent til 238,6 kroner per aksje.

Mandag ble det kjent at Citi tar opp dekning på flyselskapet, og anbefaler salg med kursmål 180 kroner.

Dette melder nyhetsbyrået Dow Jones Newswires.

Analytikerne er skeptiske til den massive kapasitetsøkningen Bjørn Kjos og hans medarbeidere planlegger, og spår mulig utvannende kapitalforhøyelse.

- Den nye langdistansesatsningen er fortsatt usikker, men Norwegian kan få suksess i Skandinavia, sier analytiker Andrew Light.

Norwegian meldte som ventet om et svakt kvartal i forrige uke. Driftsunderskuddet i årets tre første måneder endte på 777 millioner.

Samme uke viste trafikktallene for april at kapasitetsøkningen fortsetter, at selskapet fyller flyene men at inntekten per passasjerkilometer (yielden) fortsatt er under press.

Selskapet står også overfor en mulig opptrapping av den pågående streiken. Fagforeningen Parat venter på de danske kabinansatte før arbeidskonflikten eventuelt blir trappet opp.

Salg gir BWG-rally

Dagens børsvinner er boligbyggeren BWG Homes.

Før åpningen kom det melding om at Obos ønsker å kjøpe resten av BWG Homes, og tilbyr 15 kroner per aksje i et frivilling tilbud.

Dette er tilsvarende som selskapet betalte under forrige kjøpstokt i april i fjor, men da var kursen betydelig høyere. Mandagens tilbud innebærer et premium på drøyt 27 prosent over fredagens sluttkurs.

BWG Homes er opp 25,96 prosent til 14,8 kroner.

Også Bionor Pharma skyter i været etter å ha sluppet resultatene fra en ny studie av sin HIV-medisin. Selskapet er optimistiske, og får tommelen opp fra investorene. Aksjen er opp 16,6 prosent til 2,81 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked
  2. Norwegian

Flere artikler

  1. Storbank anbefaler salg av Norwegian

  2. Oslo Børs trosser nytt fall i oljeprisen

  3. Gigantkontrakt sender Aker Solutions til topps

  4. Flyselskaper stiger på negativ Oslo Børs

  5. Opptur for Norwegian