Wall Street liker Facebook

Børsløft fra start i New York.

FACEBOOK: Selskapet hadde en omsetning på 1,46 milliarder dollar i første kvartal, og stiger på USA-børsen torsdag.
Publisert: Publisert:

Rentekutt i Europa, ferske selskapstall og det laveste antall søkere til dagpenger på fem år er noen av faktorene som bidrar til å løfte det amerikanske aksjemarkedet fra start torsdag.

Like etter åpning sendes Dow Jones Industrial opp 0,29 prosent til 14745,11 poeng, mens den brede S&P 500 stiger 0,36 prosent til 1588,34 poeng. Teknologibaserte Nasdaq Composite åpner opp 0,50 prosent til 3315,30 poeng.

Facebook i føringen
Det sosiale nettsamfunnet Facebook tar føringen fra start i etterkant av selskapets kvartalsrapport, som ble publisert etter stengetid i onsdagens handel.

Selskapets rapport viste at omsetningen endte på 1,46 milliarder dollar første kvartal i år, mot 1,06 milliarder dollar første kvartal 2012, skriver Bloomberg.

Den solide økningen på 38 prosent lå godt over markedets forventninger på 1,44 milliarder dollar.

Selskapets netto resultat var på 219 millioner dollar, mot 205 millioner dollar samme periode i fjor.

Totalt har Facebook 23 prosent flere aktive brukere per måned, og endte på 1,11 milliarder brukere per måned i første kvartal.

Aksjen stiger 3,65 prosent i New York.

Færre nye på trygd

Tegn til bedring i arbeidsmarkedet fikk også investorene til å lyse opp i torsdagens handel. Antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd falt fra 342.000 til 324.000 i USA i forrige uke.

Det er det laveste søkertallet siden januar 2008.

Dermed gikk antallet i stikk motsatt retning, sammenlignet med økningen til 345.000 søkere som økonomene hadde ventet på forhånd.

Fredag kommer de offisielle sysselsettingstallene fra amerikanske myndigheter.

Rentekutt

Det ble også godt mottatt at den europeiske sentralbanken torsdag kuttet styringsrenten.
Sentralbanksjef Mario Draghi varslet torsdag at styringsrenten kuttes med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent. Innskuddsrenten blir stående på null.

Dette var som ventet: I en undersøkelse gjennomført av Bloomberg svarte 44 av 70 økonomer at de ventet et kutt. Som et umiddelbart resultat styrker euroen seg noe mot dollaren.

Det er imidlertid usikkert hvor store konsekvenser rentekuttet vil få. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen påpekte overfor E24 tidligere denne uken at markedsrenten i lengre tid har ligget under reporenten, og at dette gjør at effekten av rentekuttet blir mindre.

Publisert:

Her kan du lese mer om