Lunder går av som styreleder i Evry

Tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder går av som styreleder i IT-giganten Evry. Lunder, som er korrupsjonssiktet, sier han må fokusere på sin personlige situasjon.

GÅR AV: Jo Lunder er siktet for korrupsjon i forbindelse med sin stilling som konsernsjef i Vimpelcom fra 2011 til mai 2015. Nå forlater han stillingen som styreleder i Evry.

Tore Meek
 • NTB
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Styrets nestleder, Salim Nathoo, er utnevnt til ny styreleder. Det opplyste Evry i en pressemelding fredag, melder Computer World.

– Jeg vil takke Evry og dets aksjonærer for tilliten de har vist meg som styreleder gjennom den første fasen i arbeidet med å bygge det nye Evry. Imidlertid trenger jeg nå å fokusere min tid på min personlige situasjon, og jeg har derfor besluttet å gå av som styreleder, sier Lunder.

Les også

Jo Lunder trekker seg fra rigg-styre

Lang erfaring fra telekombransjen

Lunder er siktet for korrupsjon i forbindelse med sin stilling som konsernsjef i Vimpelcom fra 2011 til mai 2015.

Lunder ble pågrepet av norsk politi på Gardermoen og siktet for korrupsjon, men sluppet fri da tingrett og lagmannsrett ikke ga samtykke til varetektsfengsling.

Etter en periode i andre selskaper tok Lunder i 2011 over sjefsstolen i Vimpelcom. Her satt han frem til han uten forvarsel gikk av 13. mars i år.

Ifølge Vimpelcom skjedde Lunders avgang i mars helt uavhengig av korrupsjonsetterforskningen mot selskapet, men at det av eget ønske «for å forfølge andre muligheter».

Nordmannen har jobbet i telekombransjen i over 25 år, blant annet for Telenor – der han bygde opp selskapets internasjonale satsing.

Han jobbet også i flere år som arbeidende styreformann i Vimpelcom. Under hans ledelse gikk mobilselskapet fra noen få hundre tusen til 22 millioner kunder.

Senere ble han hentet til Fredriksen-gruppen som konsernsjef. Men etter siktelsen ble han permittert fra sin stilling der.

Les også

Lunder permitteres fra Fredriksen-toppjobb

– Vi står i gjeld til ham

Nestleder Salim Nathoo har fungert som midlertidig styreleder siden Lunder ble korrupsjonssiktet, men Lunder har fram til nå beholdt vervet.

Nathoo er partner i Apax Partners' teknologi- og telekommunikasjonsgruppe.

– Styret i Evry ønsker å takke Jo Lunder for lederskapet han har utvist som styreleder, og for å ha ledet Evry gjennom en periode med gjennomgripende endringer, sier Nathoo i en pressemelding.

– Vi står i gjeld til ham for dette og ønsker ham alt godt i hans videre virksomhet.

Les også

Lunder til Økokrim: Disse fem ga grønt lys for de omstridte utbetalingene

Les også

Disse kalles inn til ny VimpelCom-høring

Les også

Disse spørsmål vil Lunder ikke svare på

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Veon (tidl. Vimpelcom)
 3. Evry

Flere artikler

 1. Lunder permitteres fra Fredriksen-toppjobb

 2. Fredriksen om Lunder: – Han kommer ikke tilbake her

 3. Betalt innhold

  Lunder trekker seg som styremedlem i riggselskap

 4. Økokrim henlegger korrupsjons-siktelsen mot Jo Lunder

 5. Nytt gruppesøksmål mot Jo Lunder og Vimpelcom