Tapene krymper i Bionor Pharma

Det norske farmasøytiske selskapet er nå i dialog med amerikanske og europeiske legemiddeltilsyn for å utvikle Aids-vaksinen sin videre.

JOBBER VIDERE: Bionor Pharma-sjef Anker Lundemose og finansdirektør Synne H. Røine håper deres Aids-vaksine skal kunne kurere rammede. I andre kvartal reduserte de tapene i selskapet.
Publisert:

Fredag offentliggjorde Bionor Pharma resultatene sine for andre kvartal og første halvår.

Hovedproduktet deres, Vacc-4x, er ment å redusere virusmengden hos Hiv-smittede pasienter. Det innebærer at vaksinen kan forhindre at HIV-smittede pasienter utvikler den alvorlige sykdommen Aids.

Selskapet hadde en omsetning på 564.000 kroner i andre kvartal, ned fra 1,8 millioner i samme periode i fjor.

Siden selskapet er i en utviklingsfase går det med tap. Tapene er likevel lavere nå enn tidligere, og i andre kvartal endte nettotapet på 17,0 millioner kroner. Det er en nedgang fra 21,3 millioner i fjor.

Ser man på første halvår sammenlignet med samme periode i fjor, har nettotapet falt forsiktig fra 39,6 til 38,6 millioner kroner.

Selskapets kontantbeholdning endte på 68,1 millioner ved slutten av andre kvartal, mot 74,8 millioner på samme tid i fjor.

Les også

Norsk selskap skal løse HIV-gåten

Bionor Pharma trekker frem presentasjonen sin under den internasjonale AIDS-konferansen i Melbourne som ett av kvartalets høydepunkter.

Der presenterte selskapet resultatene fra del A av den såkalte REDUC-testingen av vaksinen.

I tillegg er Bionor Pharma nå i diskusjoner med det amerikanske legemiddel- og mattilsynet FDA og det europeiske legemiddeltilsynet EMA om behandlingsmuligheter innenfor visse grupper av befolkningen.

Selskapet skriver at de forventer at diskusjonene med myndighetene i USA og Europa vil fortsetter i den kommende tiden.

- Selskapet har tilstrekkelig med finansiering for å sikre gjennomføringen av det pågående kliniske utviklingsprogrammet, inkludert REDUC-testingen, frem til resultatsavlesingen, skriver selskapet.

Les også:

Bionor Pharma blør penger mens de venter på HIV-gjennombruddetBionor Pharma går videre med HIV-medisinBlandede resultater for Bionor Pharma-medisin

Publisert:

Her kan du lese mer om