Per Harald Kongelf ny forbedringsdirektør i Det norske

Per Harald Kongelf går fra å være sjef i Aker Solutions Norge til å bli forbedringsdirektør i oljeselskapet Det norske.

BLIR DIREKTØR: Per Harald Kongelf skal starte i ny jobb i september.
Publisert:

Det Røkke-dominerte oljeselskapet henter nå Per Harald Kongelf (56) fra søsterselskapet Aker Solutions. Kongelf i dag sjef for den norske virksomheten i Aker Solutions.

Ifølge meldingen skal Kongelf få ansvaret for Det norskes forbedringsprogram i den nye stillingen. Frem til i dag har denne stillingen vært midlertidig fylt av konsernsjef i Det norske, Karl Johnny Hersvik.

Kongelf er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og har mer enn 25 års industriell erfaring gjennom en rekke fag- og lederstillinger i Aker Solutions.

Ifølge meldingen skal Kongelf tiltre stillingen i Det norske fra 15. september 2016.

Han har de siste par årene måttet lede Aker Solutions Norge gjennom flere nedbemanningsrunder i kjølvannet av oljeprisfallet og oljeselskapenes budsjettkutt. Vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten i Aker Solutions Norge (MMO) har vært spesielt hardt rammet.

Blir med i Aker BP

Kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske bekrefter overfor E24 at Kongelf vil bli en del av konsernledelsen med samme ansvarsområde når Det norske og BP Norge slår seg sammen for å bli til Aker BP.

Planen er at han skal ha samme rolle i det nye selskapet, som vil bli én av de store aktørene på norsk sokkel.
– Vi har store ambisjoner om å hente ut synergier i det nye selskaper, sier Brøske om fusjonsprosessen og peker på at Kongelf vil få en nøkkelrolle i å realisere dette.
– Målet er å bli det ledende uavhengige oljeselskapet på norsk sokkel, sier han videre.

I tillegg til å få ansvaret for forbedrings- og effektiviseringsprosesser vil Kongelf også få stabsansvar i oljeselskapet når han starter i jobben.

Aker Solutions opplyser til E24 at man per dags dato ikke har besluttet hvem som skal ta over ledelsen av den norske virksomheten når Kongelf forlater selskapet.

Les også

Kursmålene på Røkkes oljeselskap til himmels etter storfusjon

Les også

Doblet i verdi på under ett halvt år

Les også

Røkke og Eriksen kastet seg på fly til London - spikret planene om oljegigant på to uker

Publisert: