- Denne aksjen kan gjøre tre-gangeren

To meglerhus hever estimatene i selskap som går til betydelig rabatt.

Publisert:

Flere meglerhus er ute med oppdaterte analyser på riggselskapet Sevan Drilling, som i våres ble skilt ut fra Sevan Marine.

Rapportene kommer i kjølvannet av selskapets tall for andre kvartal, som viste et driftsresultat på 5,3 millioner dollar.

Driftsinntektene beløp seg til 33,3 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 6 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Meglerhuset ABG Sundal Collier skriver at selskapet har lykkes med å fjerne kostnader relatert til Sevan Marine, samtidig som at driftskostnadene er senket.

ABGs analytiker mener at redusert usikkerhet om finansieringen, solid operasjonell drift og eiendeler til en betydelig rabatt, har banet vei for økt verdsettelse.

«Finansielle problemer er ryddet av veien, oppetiden er høy og verdsettelsen innebærer en betydelig rabatt», heter det i analysen.

Kursmålet er satt til 2,7 dollar per aksje, og anbefalingen er kjøp.

- Positiv utvikling
Meglerhuset First Securities har også publisert en ny analyse på Sevan Drilling i dag.

First gjentar en sterk kjøpsanbefaling, med et kursmål på 13,50 kroner, som er skyhøyt over dagens kurs.

«Selskapet tilbyr en unik eksponering mot «Ultra-dypvannsmarkedet» (UDW) med sine innovatove og kostnadseffektive sylinderrigger, og har et etablert partnerskap og to seks-årige kontrakter med verdens største UDW-operatør, Petrobras» skriver First Securities.

Sevan Drilling uttalte i forrige uke at de venter bra oppetid i tredje og fjerde kvartal og stabile inntekter som en følge av det.

«Selskapet vil fortsette sine tiltak for å bedre driftskostnadene og har identifisert flere mulig områder for forbedring», het det i kvartalsrapporten.

Sevan Drilling ble tidligere i år ble skilt ut fra kriserammede Sevan Marine, som forrige fredag utsatte sin presentasjon av resultatet for andre kvartal.

Store fall
Mandag ettermiddag stiger Sevan Drilling 7 prosent til 4,28 kroner på Oslo Axess.

Da aksjen ble notert var utgangsprisen 7,60 kroner. Samme dag ble den handlet så høyt som 7,95 kroner. Siden har kursen falt tilbake. 12. august bunnet aksjen foreløpig ut på 3,70 kroner.

Følg aksjen på E24 BØRS

Sevan Marine eier 28,5 prosent av Sevan Drilling, og er dermed selskapets største aksjonær.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om