Rec-emisjonen: - Det nærmeste man kommer tyveri

Aksjonærer raser over ikke å ha blitt tilbudt deltakelse i Rec-emisjonen.

FiKK IKKE VÆRE MED: Arne Blystad var blant Rec-investorene som ikke ble tilbudt å delta i fredagens emisjon, der selskapet hentet 1,3 milliarder kroner.
Publisert: Publisert:

Flere store Rec-aksjonærer ble ikke tilbudt å delta i fredagens milliardemisjon, skriver Finansavisen.

Viggo Leisner, som forvalter pengene investor Arne Blystad har plassert i Spencer Trading, raser nå over at de ikke fikk være med å emisjonen.

- Å invitere inn nye aksjonærer på 1,50 kroner per aksje i en slik situasjon er forkastelig, og det nærmeste man kommer tyveri, sier Leisner til Finansavisen.

Blystad har med investeringsselskapet én million aksjer i Rec.

BAKGRUNN:Rec med emisjon på 1,3 milliarder

- Dette er ekstremt slett arbeid av styret, og jeg må si at jeg virkelig føler med aksjonærene som har gått på en smell her, og som ikke får være med, sier Leisner.

Kursen i emosjonen på 1,50 kroner per aksje var nesten en halvering av sluttkursen på 2,92 kroner torsdag.

- Dette ser veldig spesielt ut. Jeg synes det er grisete, sier Erik Gunnar Braathen, som eier 2,9 millioner Rec-aksjer, til avisen.

LES OGSÅ: Hagen stilte seg på sidelinjen

Investor Tore Eikelid mener at man med emisjonen skulle trodd selskapet var konkurs, noe som ikke er tilfelle.

- Det er mange som har tapt på Rec, og så skal man nå bli kjørt over en aller siste gang bare fordi noen få skal forsyne seg. Det er helt greit å sette en lav emisjonskurs, men da må alle få muligheten til å være med, sier Eikelid til Finansavisen.

Skal få tilbud

Emisjonen var rettet mot Jens Ulltveit-Moes Umoe AS og Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica. Jens Ulltveit-Moe økte med dette sin eierandel i selskapet, samtidig som Stein Erik Hagen kom inn på eiersiden.

Konserndirektør for investorkontakt i Rec, Mikkel Tørud, sa til E24 fredag at alle eierne vil få tilbud om å bli med på emisjonen.

- Etter denne emisjonen vil vi tilby alle de eksisterende aksjonærene om å bli med til samme pris og betingelser som Umoe og Canica, sa Tørud.

De av eierne som ikke ønsker å putte mer penger inn i Rec vil se en kraftig «utvanning», altså en reduksjon av sin eierandel.

- Ja, de som velger ikke å bli med på emisjonen vil få eierandelen sin nesten halvert, sa Tørud.

LES OGSÅ:

Publisert: