Songa strålte på rød børs

Riggsalg ga kursfest på en dag tungvekterne slet.

KAN SELGES: Nyheten om mulig salg av denne riggen, Songa Eclipse, til John Fredriksen, sender Songa-aksjen til værs.
Publisert: Publisert:

Det ble en rød start på uken på Oslo Børs. Ved børsslutt mandag ettermiddag hadde Hovedindeksen falt med 0,46 prosent til 446,48.

Yara var mest omsatte aksje. Kursen falt 2,53 prosent etter at SEB Enskilda nedgraderte sin anbefaling fra kjøp til hold. Samtidig hevet Credit Suisse sitt kursmål for Yara-aksjen til 297 kroner.

Yara endte mandagen på 277,00 kroner.

LES OGSÅ: Ingen overraskelser fra Yara

Børsens suverent største aksje, Statoil, endte dagen helt flatt.

Av andre tungvektere falt både Seadrill, PGS, Norsk Hydro og Telenor med henholdsvis 1,18 prosent, 1,48 prosent, 0,22 prosent og 0,84 prosent.

Kursfest for Songa

I den andre enden av skalaen er riggselskapet Songa. Aksjen steg voldsomt etter at selskapet meldte om at de er i forhandlinger med John Fredriksens Seadrill om salg av riggen Songa Eclipse.

LES OGSÅ: «Songas problemer skyves til 2014»

Aksjen stiger over 12 prosent mandag, til tross for at enkelte analytikere fortsatt mener at faren for en emisjon er overhengende.

Caterpillar kutter guiding

I USA var det knyttet stor interesse til kvartalsrapporten for Caterpillar som ble lagt frem før børsåpning på Wall Street.

LES OGSÅ: Caterpillar øker - og skuffer

Selskapet er verdens nest største produsent av maskiner og utstyr til gruveindustrien, og regnes dermed som et slags mål på hvordan det står til i verdensøkonomien.

Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at de globale økonomiske forholdene har vært svakere enn de tidligere har sett for seg.

Guidingen fra selskapet skuffer, og Caterpillar anslår en inntjening i 2012 på mellom 9 og 9,25 dollar per aksje, under tidligere estimat på 9,60 dollar per aksje.

Oljeprisen er svakt opp, og Nordsjøoljen handles til 110,60 dollar fatet mandag ettermiddag.

Amerikansk WTI-olje omsettes til 90,25 dollar fatet.

Følg markedene på E24 Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om