Arctic: - Den finansielle posisjonen i Rec er vesentlig bedret

Hever kursmål etter refinansiering. Samtidig hamstrer innsiderne.

STYRKET: Etter gjennomføringen av tilbakekjøpet har Rec et gjeldsforfall på 1,8 milliarder kroner i 2014, ned fra tidligere 3 milliarder kroner.
  • Jostein Nissen-Meyer - StockLink iMarkedet
  • E24
Publisert: Publisert:

Arctic Securites er mer positiv til solenergiselskapet Rec er kjølvannet av refinansering og rettet emisjon.

Meglerhuset hever sitt kursmål på Rec til 2,55 kroner fra tidligere 2,30 kroner.
Samtidig gjentas Arctics kjøpsanbefaling på aksjen etter at selskapet har gjennomført et tilbakekjøp av halvparten av selskapets konvertible obligasjonslån på 320 millioner euro som forfaller i 2014.

Les også: - Rec-emisjonen ble betydelig overtegnet
779 millioner kroner av tilbakekjøpet ble gjort kontant, mens det resterende beløpet ble betalt gjennom utvidelse av to obligasjonslån (REC02 og REC03) med forfall i 2016 og 2018 med totalt 426 millioner kroner, og deler av selskapets gjeldsforfall ble dermed i praksis skjøvet ut i tid.
Rec gjennomførte samtidig en rettet emisjon på 200 millioner aksjer til en kurs på 1,86 kroner.

Arctic mener nå at selskapet finansielle posisjon er vesentlig bedret. Etter gjennomføringen av tilbakekjøpet har Rec et gjeldsforfall på 1,8 milliarder kroner i 2014, ned fra tidligere 3 milliarder kroner.

Meglerhuset mener at refinansiering av obligasjonslånet REC01 med forfall i 2014 og resten av det konvertible obligasjonslånet nå bør være håndterbart.
Risikoen for en større utvanning av aksjonærene er også redusert.

- De finansielle utfordringene i 2014 har blitt vesentlig redusert og egenkapitalen er styrket, vi tror Rec er godt forberedt på refinansiere 2014-gjelden på et senere tidspunkt uten en ny innhenting av egenkapital, skriver meglerhuset.
Arctic mener at risikoen for en emisjon, grunnet gjeldsforfallet til neste år, på et ugunstig tidspunkt har lagt en vesentlig demper på aksjen de seneste kvartalene. Da utfordringene rundt dette nå er forsert, samtidig som at innsidere for første gang på år kjøper et vesentlig antall aksjer, gjør at Arctic mener at risiko/gevinst-forholdet er vesentlig bedret i aksjen.

Les også: Børsen falt svakt på nyhetsrik dag

Styremedlemmer hamstrer
I går kjøpte Øystein Stray Spetalen, som nyvalgt styremedlem i Rec, 5 millioner aksjer i selskapet til en kurs på 1,85 kroner. I dag har Spetalen kjøpt ytterligere 11 millioner aksjer til en kurs på 1,86 kroner. Spetalen eier nå totalt 68,2 millioner aksjer i Rec.
I går kjøpte også styremedlem Jan Chr. Opsahl 5 millioner aksjer i Rec til kurs 1,85 kroner. Onsdag kjøpte Opsahl ytterligere 3,1 millioner aksjer, og eier nå totalt 13,1 millioner aksjer.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Oljemygg til topps på Oslo Børs

  2. - Rec-emisjonen ble betydelig overtegnet

  3. Vellykket opprydning for Rec

  4. Rec vil rydde opp i gammel gjeld

  5. Får bonus om «nye» Recselges innen to år