Venter flat åpning

Oslo Børs er ventet å stå i mot den sure stemningen i Asia.

Publisert:

- Vi tror Oslo børs åpner relativt flatt, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenrapport.

Samtidig indikerer finansielle veddemål hos engelske bookmakere en vinglete start i Europa.

På børsene i London og Frankfurt forventes det nedgang på henholdsivs 0,3 prosent og 0,1 prosent, mens i Paris ventes en oppgang på 0,3 prosent.

E24 Børs kan du selv følge markedet.

Torsdag denne uken opplevde Asia det største børsfallet på én måned. I natt endte Nikkei i Japan opp 1,7 prosent, men ellers fortsatte nedturen i Asia.

Det er onsdagens møte i den amerikanske sentralbanken samt den kinesiske innkjøpssjefsindeksen som trekker ned, skriver Bloomberg.

I etterkant av rentemøtet ble det nemlig varslet at innstramningene i obligasjonskjøpene kan starte i løpet av året, og at det er sannsynlig at programmet kan bli avsluttet i midten av 2014 hvis landet oppnår varig økonomisk vekst.

LES OGSÅ: Kina og Bernanke gir traurig fredag i Asia

Netfonds peker på at flere asiatiske investorer har benyttet sjansen til å kjøpe «billige» aksjer etter disse to dagene med kraftig børsfall.

- Men om de europeiske investorene gjør det samme i dag er mer usikkert. Når det er sagt, Oslo børs klarte seg vesentlig bedre enn andre børser i går fordi kronen svekket seg betydelig etter at Norges Bank nedjusterte rentebanen.

En svakere norsk krone gir en direkte positiv effekt for eksportbedriftene, påpeker Netfonds.

LES OGSÅ: Olsen snakker kronen i senk

DNB Markets skriver i sin morgenrapport at de er overrasket over den nye rentebanen sentralbanksjef Øystein Olsen la frem i går.

Meglerhuset tror nå at Norges Bank kutter renten i september. Hittil har de anslått at renten skal holdes uendret frem til desember 2014.

- Sentralbanken la frem en rentebane som var noe lavere enn i mars og sier det nå er like stor sannsynlighet for at renten holdes uendret, som for at den kuttes på rentemøtet i september. Dermed legger vi nå til grunn i våre nye prognoser at sentralbanken kutter renten i september, til 1,25 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om