SAS deler ut 100 millioner svenske kroner til ansatte etter knalltallene

SAS leverte et av flyselskapets beste resultater noensinne. Det kommer de ansatte til gode.

Publisert:

Flyselskapet SAS leverer det beste resultatet siden midten av 90-tallet, og ifølge kvartalsrapporten tirsdag vil det også dryppe på de ansatte.

Der skriver SAS at selskapet har satt til side 100 millioner svenske kroner som skal deles ut til de ansatte som en engangsbetaling i 2019.

– Det er gledelig at styret har besluttet en engangsutbetaling til de ansatte, som jeg synes gjør en forbilledlig jobb i et tøft marked. De står på hver dag for selskapet og våre kunder, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS til E24 om bonusen.

– Blir det bonus neste år også hvis selskapet leverer like gode tall som i år?

– Det får vi se. Det som er besluttet nå er en engangsutbetaling, sier Gustafson.

Les også: (+) Et lønnsomt SAS bør være interessant for gigantene

Årsaken er det sterke resultatet.

Selskapet økte omsetningen i kvartalet fra 11,6 til 12,7 milliarder svenske kroner, målt mot samme periode i fjor.

Resultat før skatt og engangsposter falt fra 1,05 milliarder til 842 millioner, mens resultat før skatt økte fra 657 til 809 millioner.

Les også

SAS-resultatet for 2018: Det beste siden 90-tallet

Bedre enn ventet

Analytikerne hadde for fjerde kvartal i snitt ventet en omsetning på 12,3 milliarder, et driftsresultat før skatt (EBIT) på 758 millioner og et resultat før skatt på 729 millioner, ifølge tall fra SME/TDN.

Ser man på året under ett ventet analytikerne en omsetning for hele regnskapsåret 2017/2018 på 44,4 milliarder, et driftsresultat før skatt (EBIT) på 2,3 milliarder og et resultat før skatt på 1,96 milliarder, ifølge SME/TDN.

Selskapet leverte en omsetning som vokste fra 42,7 til 44,7 milliarder for hele regnskapsåret målt mot fjoråret, et resultat før skatt og engangsposter som vokste fra 1,95 til 2,13 milliarder og et resultat før skatt som økte fra 1,73 til 2,04 milliarder.

Les også

Beste SAS-resultat siden 90-tallet

Les også

Tror SAS har klart å styre unna oljeprissmellen

Les også

SAS inngår forlik i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om