Reuters: Saudi Aramco legger børsplanene på is

Fire industrikilder sier til nyhetsbyrået at børsnoteringen av Saudi Aramco er stanset.

SKRINLAGT: Børsnoteringen av saudiarabiske Aramco er lagt på is, melder Reuters.
Publisert:

Saudi-Arabia har stanset både den innenlandske og utenlandske børsnoteringen av oljegiganten Saudi Aramco, melder Reuters, som viser til fire industrikilder.

Noteringen har fått merkelappen verdens største, men Reuters' kilder sier nå at rådgivergruppen som jobber med noteringen har blitt oppløst.

Isteden skal fokuset være skiftet til et foreslått kjøp av en andel i den lokale petrokjemiske produsenten Saudi Basic Industries Corp.

Les også

Gigantnotering kan ende i mageplask

– Beslutningen er tatt

– Beslutningen om å stanse børsnoteringen ble tatt for en tid tilbake, men ingen kan opplyse om dette, så uttalelsene vil gradvis gå i den retning – først utsettelse, deretter stans, sier en av kildene til nyhetsbyrået.

Noteringen av oljegiganten har vært kjent som en sentral del av kronprins Mohammed bin Salmans reform for å gjøre Saudi-Arabia mindre oljeavhengig.

Planen som ble annonsert tilbake i 2016 var en notering av fem prosent av Aramco gjennom et lokalt aksjesalg og et internasjonalt.

Spekulerte i mageplask

Tidligere har det vært luftet en verdsettelse så høyt som 2.000 milliarder dollar.

Wall Street Journal skrev i juli at forberedelsene til børsnoteringene hadde bremset opp som følge av frykten for hvor nøye selskapet ville bli sett etter i kortene ved en børsnotering.

Allerede i mars i år var det spekulasjoner i om børsnoteringen kunne ende med mageplask.

– Jeg mistenker at det er mer sannsynlig at man gjør et privat salg, for det nydelige med private salg er: Ingen vet om du har hatt suksess eller feilet, fordi ingen faktisk vet hva prisen er, sa professor Paul Stevens ved Chatham House til Al Jazeera i mars.

Saudi Aramco har så langt ikke besvart Reuters henvendelser for en kommentar. Det kongelige hoffet i landet har heller ikke ønsket å kommentere saken.

Publisert:
Gå til e24.no