Analytiker tror den billigste nylanseringen blir en salgshit

Apples nye toppmodeller er priset langt høyere enn konkurrentenes, men analytiker tror «billigversjonen» iPhoneXR vil selge 100 millioner enheter det neste året.

LANSERING: Apples sjefdesigner Jonathan Ive (t.v.) viste frem de nye iPhone-modellene sammen med Apple-sjef Tim Cook i Cupertino i California onsdag.
  • Eivind Bøe
Publisert: Publisert:

Den rimeligste av de tre iPhonene som Apple lanserte onsdag kommer til å bli en salgshit, ifølge analytiker Neil Shah ved Counterpoint Technology Market Research. Den norske startprisen på nye iPhone XR er 8.690 kroner.

Til sammenligning må du ut med 11.490 kroner for XS-modellen, mens XS Max er priset til 12.690.

Les også: Markedet trakk på skuldrene: – Ikke mye som ikke allerede var kjent

Shah tror forbrukerne vil omfavne XR.

– iPhone XR kommer til å bli den største volumdriveren for Apple og kan nå 100 millioner solgte enheter innen 12 måneder, skriver Shah på Twitter.

– Det er en storartet produktoppgradering i «det tradisjonelle prissjiktet til iPhone» for brukerne av en to år gammel iPhone eller Android.

Forbigått av Huawei

Startprisen (i dollar) på den billigste modellen var helt i tråd med analytikernes forventninger, skriver Bloomberg.

Siden forrige lansering har kinesiske Huawei klatret forbi Apple på tronen over selskaper med størst markedsandel i smarttelefonmarkedet. I dag er det fremdeles Samsung som har størst markedsandel, Huawei er nummer to og Apple på tredjeplass.

Det har trolig vært en helt bevisst strategi for Apple, som til tross for tapet av markedsandel har kunnet skilte med høye marginer.

Les på E24+

Den lange reisen til Funcoms rekordkvartal – er den notoriske jojo-aksjen endelig stabil?

– Vi ønsker å nå så mange kunder som mulig med denne fantastiske teknologien, sa markedssjef Phil Schiller i Apple under lanseringen onsdag.

Lunken mottagelse

På Wall Street stengte aksjen ned 1,24 prosent, uten de store utslagene under den nesten to timer lange presentasjonen. Aksjen var ned nær én prosent før lanseringen startet.

Årsaken til den lunkne mottagelsen kan ha vært at nesten samtlige rykter ble bekreftet under lanseringen, tror sjef for aksjehandel Michael James ved Wedbush Securitites, ifølge Reuters.

Apple-aksjen er likevel kraftig opp så langt i år – hele 30 prosent. Dow Jones-indeksen er til sammenligning opp 5,2 prosent hittil i år.

I Asia falt Samsung-aksjen med 0,7 prosent natt til torsdag, mens Apple-partner og chip-produsent Taiwan Semiconductor falt 2,3 prosent, skriver Marketwatch.

Les også

Sjekk Apple-aksjens elleville kursoppgang i år

Les også

Tror Apple vil lansere tre nye iPhoner: – De vil heller tjene mye enn å selge mye

Les også

Huawei fosser fra Apple

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. iPhone
  2. Apple

Flere artikler

  1. Sjekk Apple-aksjens elleville kursoppgang i år

  2. Tror Apple vil lansere tre nye iPhoner: – De vil heller tjene mye enn å selge mye

  3. Peker på flere grunner til kinesisk Apple-svikt

  4. Apple solgte flest smarttelefoner i verden

  5. Dollarsmell for norske iPhone-kunder