Aksjeanbefalinger

ROLF OTTO HANSEN: Sparebanken Nord-Norge Securities tror på bank og fisk

Sparebanken Nord-Norge Securities tror gode bankresultater og stigende laksepriser vil løfte disse sektorene. Han ser også gode kjøpsmuligheter i cruise og gjødsel.

AMERIKANERNE VIL REISE MER: Megler Rolf Otto Hansen i Sparebanken Nord-Norge Securities har tro på cruiseindustrien og mener Royal Caribbean Cruises er rimelig priset.

  • Jakob Schultz
Publisert:

- I det korte bildet synes vi banksektoren og laks er attraktive investeringssektorer, sier aksjemegler Rolf-Otto Hansen i Sparebanken Nord-Norge Securities og trekker frem DnB Nor

OSE

DNBNOR

, Storebrand

OSE

STB

og Marine Harvest

OSE

MHG

.

- Vi tror på meget gode regnskapstall fra storbankene i USA i de kommende dagene, og dette vil smitte over på oss. Vi tror videre også på lakseprisene fremover. God etterspørsel og lite utbud av fisk i "havet". Lakselushysteriet er sterkt avtagende, og vi tror nok en gang av John Fredriksen vil legge frem meget gode tall 10.februar for Marine Harvest, sier Hansen.

Denne uken har vært preget av en viss uro i forbindelse med kvartalsrapporteringen i USA.

- Nervøsiteten skyldes delvis usikkerhet rundt resultatfremleggelsene primært i USA samt retningen i råvaremarkedet. Markedet har vært overkjøpt i forhold til blant annet USA, og kortsiktige gevinster er blitt realisert, sier Hansen.

Han mener også at RCCL

OSE

RCL

ser meget attraktiv ut.

- Vi tror på en økende booking det vil si at amerikanerne igjen begynner å reise mer. Selskapet er fortsatt attraktivt priset med en pris/bok (aksjekurs delt på bokførte verdier på er aksje) på cirka 0,8, sier Hansen.

Den siste aksjen han anbefaler er Yara

OSE

YAR

, som kan være et godt kjøp på kort sikt på grunn av stigende gjødselspriser.

Les flere aksjetips her

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeanbefalinger
  2. SpareBank 1 Nord-Norge

Flere artikler

  1. - Dette er de beste kjøpene på kort sikt

  2. - Denne aksjen kan gå som en rakett

  3. OSLO BØRS: Oljeservice løftet Børsen

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette er aksjene DNB anbefaler

  6. Disse lakseaksjene tror analytikerne mest på