Robotene surfer på Golden Ocean

Her ser du listen over sekundene der Golden Ocean treffes av store mengder ordrer - uten aksjeomsetning.

FOSSER FREM: Golden Ocean hadde 33 tilfeller av ekstreme mengder aksjeordre - som ble slettet umiddelbart - uten at aksjer ble omsatt i november 2011.

Golden Ocean
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert: Publisert:

Det var en betydelig mengde tilfeller av ordrer som ble lagt inn og umiddelbart slettet i Golden Ocean i november måned, samtidig som ingen aksjer ble kjøpt eller solgt.

I en analyse av all handelsdataen i november måned på Oslo Børs, dukket Golden Ocean opp 33 ganger på listen over de aksjene hvor det gjøres flest ordreinnleggelser - som slettes innen ett sekund.

Analyse er gjennomført på oppdrag for E24 av den amerikanske algoritmeeksperten Eric Hunsader i Chicago-baserte Nanex Llc.

Les også: Slik herjer robotene på Oslo Børs

Listen nedenfor viser de tilfellene der superraske aksjeroboter herjet som verst i ordreboken til Storebrand.

(Saken fortsetter under listen)

Denne listen viser de mest voldsomme eksemplene på høy ordreaktivtet i Golden Ocean-aksjen. På disse dagene og i disse sekundene kom det inn store mengder bud som umiddelbart ble trukket tilbake på Golden Ocean-aksjen. Ingen av budene endte altså i handel.

I tillegg til å gjøre en analyse av alle aksjene på Oslo Børs, gjorde han en omfattende analyse av noen få millisekunder i Frontline-aksjen den 22. november.

Les hele analysen her.

E24 har bedt Oslo Børs om å utlevere informasjon om hvilke meglerhus som står bak ordrene som slettes umiddelbart, men ledelsen ved Oslo Børs ønsker ikke å dele denne informasjonen.

Mulig tiltak

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sa tidligere denne uken til E24 at Børsen løpende vurderer tiltak for å begrense ordreaktiviteten.

- Vi er ikke uenige i at det kan være et aktuelt tiltak å begrense ordreaktivitet, det er også noe vi løpende vurderer. Men det er ingen tvil om at algoritmene tilfører likviditet til markedet, selv om de har en mye kortere tidshorisont enn tradisjonelle aktører. Det er derfor viktig at eventuelle tiltaket treffer riktig, og for eksempel ikke skader likviditeten, skrev Eikrem i en e-post til E24.

Les mer om robotene:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Robot

Flere artikler

  1. Her slettes 1300 ordrer i Rec på ett sekund

  2. Her boltrer robotene seg i Statoil-aksjen

  3. Ellevill aktivitet i Storebrand-aksjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Her leker robotene seg mens Frontline dundrer i bakken

  6. Oslo Børs i dag: Slik herjer robotene** Tar jobben til meglerne ** Danker ut traderne** Spyr ut ordrer som slettes umiddelbart