Storbanker risikerer rederismell

Kriserammet dansk rederi nærmer seg viktig betalingsfrist.

SLITER: Da årsrapporten for 2011 ble lagt frem 2. mars viste bunnlinjen i danske Torm et underskudd på nærmere 2,3 milliarder kroner. Rederiet varslet da at det jobber med å skape grunnlag for en kapitalutvidelse som skal være del av en langsiktig finansiell løsning.
 • E24
Publisert: Publisert:

Flere storbanker risikerer å gå på et kjempetap etter at det danske rederiet Torms finansielle tilstand har blitt stadig verre.

Både SEB og Nordea har lånt ut penger til det kriserammede rederiet - som sliter med enorme tap - og dessuten ikke har penger til å betale renter og avdrag.

Fristen nærmer seg
I en akutt redningsoperasjon ga et antall långivere Torm forlengelse på en midlertidig henstand på avdrag og rentebetalinger for lån på totalt på 10,6 milliarder svenske kroner, ifølge avisen.

Fristen utløper ifølge det danske økonominettstedet epn.dk, torsdag 15. mars.

I mellomtiden jakter rederiet på friske penger. Lykkes man ikke med det er mulighetene en rekonstruksjon under konkursloven eller en kapitaltilførsel.

Da årsrapporten for 2011 ble lagt frem 2. mars viste bunnlinjen i Torm et underskudd på nærmere 2,3 milliarder kroner. Rederiet varslet da at det jobber med å skape grunnlag for en kapitalutvidelse som skal være del av en langsiktig finansiell løsning.

Fredriksen
Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau har flere potensielle investorer meldt seg på banen. Av de som er spesielt trukket frem er John Fredriksen.

Også den amerikanske banken Goldman Sachs med følge av investorer nevnes som en potensiell kandidat til å investere i rederiet.

Private equity-delen av Goldman skal være kommet lengst i forhandlingene med Torms banker, som etter sigende skal ha åpnet seg litt mer for å nedskrive gjelden.

Hverken de svenske bankene Nordea og SEB eller Danske Bank har ønsket å kommentere prosessen overfor di.se.

I 2007 ble Torm verdsatt til omlag 20 milliarder kroner. Siden da har aksjeeierne sett verdiene falle med 99 prosent.

LES OGSÅ:

 • - Med disse pengene kan han kjøpe 1 av 10 supertankere i verden
 • Seadrill-smell etter Fredriksen-dumping
 • John Fredriksen dumper aksjer i Seadrill
 • - Riggmarkedet er knallsterkt
 • John Fredriksen shopper for over 9 milliarder kroner
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Kriserammet rederi nær milliardavtale

 2. Nå skal bankene overta kriserammet rederi

 3. Banker tvinger rederi til å selge skip

 4. Solstad Offshore tapte 343 millioner i andre kvartal

 5. Fra krise til krise for riggselskapene