Trump-skrekken har avtatt

Men Dow Jones stengte inn til den lengste fallrekken siden august 2011.  

NERVØSITET I MARKEDET: Risikoviljen har avtatt etter president Donald Trump gikk på sitt første store politiske nederlag.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Mandag lå an til å bli en stygg første handelsdag etter Trump-blemmen med helsereformen.

Børsindeksene i Asia innledet med å falle over én prosent, etterfulgt av et forholdsvis stort fall i Oslo med Hovedindeksen på Børsen ned 2 prosent mandag ettermiddag.

Da markedet åpnet i USA så det ut til at den negative trenden ville fortsette. Imidlertid lettet indeksene utover dagen i et ellers nyhetsstille marked.

Slik er situasjonen etter stengetid klokken 22.00 norsk tid.

** Dow Jones falt 0,22 prosent til 20.550 poeng. Det er ellevte dagen på rad Dow Jones faller, hvilket er den lengste perioden med fall siden august 2011, ifølge Marketwatch.

** Nasdaq Composite steg 0,20 prosent til 5.840 poeng.

** Nasdaq 100 steg 0,19 prosent til 5.374 poeng.

** S&P 500 falt 0,10 prosent til 2.341 poeng.

Svekket Trump-optimisme

Ett av president Donald Trumps sterkeste valgkort var å skrote helsereformen til forgjengeren Barack Obama.

Selv med republikansk flertall i Kongressen klarte ikke Trump å samle partifellene i ryggen, og måtte trekke forslaget. Hva da med lovnadene om massive skattereformer og investeringer i infrastruktur?

Nå stiller markedet spørsmål om gjennomføringevnen til Trump. Det er det samme markedet som har sendt børsene opp til den ene rekorden etter den andre på ambisiøse planer fra mannen som skal sitte ved roret i verdens største økonomi de neste fire årene.

Dagens børsutvikling i USA var bedre enn ventet.

— Det som skjedde gjør det vanskeligere å legge frem en skattereform, men vi er ikke nedtrykt av den grunn, sier Jeremy Klein sjefstrateg ved FNB Securities til CNBC, og viser til Trumps nederlag med helsereformen.

Oljeprisen ned

Oljeprisen faller noe mandag. Spotprisen for nordsjøolje er ned 22 cent eller 0,43 prosent til 50,76 dollar fatet mandag, mens amerikansk lettolje omsettes for 47,76 dollar fatet, ned 31 cent eller 0,62 prosent.

Oljeprisen har vært under press fra økt aktivitet i det amerikanske markedet, der stigende antall aktive rigger og økt produksjon truer med å motvirke oljekartellet Opecs produksjonskutt.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Fallet forverres på Oslo Børs:  – Alle frykter korreksjonen du helst skal «time»

  2. Trumps Syria-trussel ryster markedet

  3. Derfor faller rentene i USA

  4. Verste børsdag på Wall Street siden 1987

  5. Trumps helsenederlag skaper usikkerhet rundt skattereformen