Analytiker: Én bitcoin vil koste 840.000 kroner om 10 år

Analytikeren som rettmessig forutstå milepælen på 2000 dollar slår til med ny ellevill spådom.

Publisert: Publisert:

Vi skal ikke lenger tilbake enn desember da Saxo Bank anslo at prisen på bitcoin ville bikke 2.000 dollar i 2017. Den daværende prisen lå på 754 dollar, slik at prediksjonen var en økning på 165 prosent.

20 mai fikk de rett, da bitcoinprisen bikket 2.000-merket.

Mannen bak spådommen som raskt ble oppfylt heter Kay Van-Petersen. Nå tror han kryptovalutaen har potensialet til å nå en svimlende verdi på 100.000 dollar innen ti år. Det kommer frem i et intervju analytikeren har gjort med CNBC.

– Dette er ikke en døgnflue. Kryptovaluta er her for å bli, sier han.

Det betyr en 3.483 prosents økning fra den nylige rekordprisen på 2.791 dollar per bitcoin, som inntraff 24. mai.

Les også: Bitcoin er dyrere enn gull

Tror på økt markedsverdi

Her er resonnementet analytikeren legger frem.

Van-Petersen antar at kryptovalutaer generelt vil stå for ti prosent av det daglige volumet av valutahandler i verden om ti år.

Per nå ligger den globale valutaomsetning på litt over 5.000 milliarder dollar daglig, ifølge Bank for International Settlements.

Om kryptovalutaer står for ti prosent av dette, betyr det en daglig omsetning på 500 milliarder dollar. Ifølge analytikeren vil bitcoin alene stå for omtrent 35 prosent av kryptovalutaers markedsandel. Det utgjør 175 milliarder dollar.

Les også

Ny rapport: Bitcoin kan bli verdens største valuta

Det betyr at det potensielt kan bli handlet bitcoin verdt snaue 1.500 milliarder kroner hver eneste dag.

I tillegg tror Van-Petersen at bitcoins markedsverdi på sikt vil utgjøre ti ganger den daglige valutahandelen, og anslår at verdien vil ligge på 1.750 milliarder dollar. Per nå ligger dette tallet på rundt 37,8 milliarder dollar, ifølge data fra CoinDesk gjengitt av CNBC.

Videre antas det at det vil være omtrent 17 millioner bitcoin i sirkulasjon om ti år, opp fra det tidligere estimatet på 16,3 millioner.

Hvis 17 millioner tilgjengelige bitcoins deles på markedsverdiestimatet på 1.750 milliarder dollar - da vil hver bitcoin være verdt litt over 100.000 dollar, anslår Van-Petersen.

Det tilsvarer rnudt 840.000 norske kroner.

Har kommet for å bli

Van-Petersen legger vekt på at dette er et røft estimat - og mener han kanskje er for «konservativ» i anslaget sitt. Tross alt steg prisen på bitcoin med over 5000 prosent bare i 2013, begrunner han, og sier at kryptovalutaene definitivt vil overleve på sikt.

– Det kommer i hovedsak til å stå igjen to eller tre. Bitcoin vil være en av disse, sier Van-Petersen.

Les også

Hevdet han var bitcoin-skaper - nå sier han unnskyld

Les også

5 x «all time high» på samme kveld

Les også

Hacket Bitcoin-børs vil spre tapet på brukerne

Publisert:

Her kan du lese mer om