Teknologiløft bidrar til oppgang i Asia

Det er stort sett oppgang på de asiatiske børsene onsdag morgen. Seoul-børsen ligger an til å avslutte det beste året siden 2009.

Børsene i Asia
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

I Hongkong man finner dagens foreløpige vinner blant børsene i Asia. Utviklingen på børsen drives av at teknologiselskaper som Alibaba, Tencent og Meituan stiger kraftig. Dette er også disse selskapene som bidrar mest til oppgangen på den brede MSCI Asia Pacific-indeksen.

Den siste tiden har særlig Alibaba falt tungt etter at kinesiske myndigheter uttalte at de hadde startet monopol-gransking av selskapet.

Hang Seng-indeksen i Hongkong er på vei mot sitt beste kvartal på 11 år etter en oppgang på mer enn 14 prosent, ifølge South China Morning Post.

Samtidig som de fleste børsene i Asia stiger, er det nedgang både i Tokyo og Sydney. Nikkei-indeksen i Tokyo faller nær 0,5 prosent etter at den tirsdag stengte opp hele 2,7 prosent.

Utviklingen på de asiatiske børsene kommer etter at de amerikanske børsene tirsdag kveld tok en pause fra rekordjaget. Alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street falt forsiktig. Det kan også nevnes at indeksene i terminhandelen i natt har steget forsiktig.

Les på E24+

Slik avgjør du om en aksje er dyr eller billig

Slik er utviklingen på asiatiske børser:

 • Nikkei 225 i Tokyo faller 0,44 prosent
 • Hang Seng i Hongkong stiger 1,48 prosent
 • Kospi i Seoul er opp 1,11 prosent
 • Shanghai Composite stiger 0,90 prosent
 • FTSE Straits Times i Singapore er opp 0,57 prosent
 • ASX 200 i Sydney faller 0,80 prosent
Les også

Brems i rekordrally på Wall Street – Apple bikket ny toppnotering

Solid oppgang i 2020

Onsdag er den siste handelsdagen i 2020 for børsene i Tokyo og Seoul. Halvannen time før børsdagens slutt har Nikkei-indeksen i den japanske hovedstaden steget 16 prosent i løpet av 2020. Det er drøyt to prosentpoeng mindre enn i fjor.

Enda bedre har det gått på Seoul-indeksen Kospi som i skrivende stund har hatt en oppgang på 30 prosent i år. Dermed ligger indeksen an til å avslutte sitt beste år siden 2009.

De øvrige asiatiske børsene har hel eller halv handelsdag også på nyttårsaften. Felles for alle de toneangivende børsene i Asia er at handelen etter nyttårsfeiringen gjenopptas mandag 4. januar.

Les på E24+

Disse feilene gjør investorer oftest

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Seoul-børsen
 3. Hongkong-børsen
 4. Singapore-børsen
 5. Tokyo-børsen
 6. Shanghai-børsen
 7. Sydney-børsen

Flere artikler

 1. Blandet børsdag i Asia – nye smitteutbrudd tynger i øst

 2. Oppgang for teknologiaksjer i Asia

 3. Asiatiske teknologiaksjer stiger på positive børser

 4. Kinesiske handelstall overrasker – bred oppgang på Asia-børsene

 5. Nedgang på Asia-børsene – Alibaba bykset etter milliardbot