Børsdagen

Oppgang på Oslo Børs

Lifecare faller kraftig etter at datterselskapet Digid ble begjært konkurs i Tyskland.

Erik Johansen
  • Hanna Ghaderi
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Tirsdag ettermiddag stiger hovedindeksen på Oslo Børs med 1,15 prosent til 1.071,05 poeng.

På listen over dagens mest omsatte ligger Nel som steg 6,6 prosent fra start. Oppgangen har dempet seg noe utover dagen, og er nå opp 3,26 prosent.

Aksjen har den siste tiden skutt fart, Nel Hydrogen Fueling har mottok i påsken en kjøpsordre på hydrogenfyllestasjon i Canada.

Norsk Hydro startet børsdagen med en oppgang på 3,18 prosent. I løpet av dagen har oppgangen derimot snudd om, og selskapet faller med 1,68 prosent ved 13-tiden.

Oppgangen kommer etter nye rekordnivåer på Wall Street mandag. På ukens første handelsdag kunne de to toneangivende indeksene notere seg nye toppnoteringer.

Ved 14-tiden stiger Oljeprisen litt over 1 prosent til 62,88 dollar fatet. På det laveste nivået mandag kveld lå oljeprisen på 61,24 dollar fatet.

Les også

Wall Street-guru til E24: Går i graven med mange hemmeligheter

Lifecare dagens taper

På listen over dagens taper ligger Euronext Growth-noterte Lifecare som faller 20,68 prosent. Det kommer etter at deres tyske partner har begjært seg konkurs.

Lifecare gikk i fjor sammen med det sveitsiske investeringsselskapet IMS Capital Partners, om etablering av fellesforetaket Digital Diagnostics (Digid, som jobbet med å utvikle en hurtigtest for covid-19, og har fått godkjenning til å starte kliniske forsøk i Tyskland.

Testen, som har navnet «Digid Cantisense» skulle vært spesielt egnet for rask testing, for eksempel ved flyplasser, sykehus og større arrangementer.

Tidligere denne uken begjærte Digid seg konkurs ved Mainz tingrett, skriver den tyske avisen Handelsblatt, som også får dette bekreftet fra selskapet.

Selskapet sa i forrige uke til E24 at de ikke hadde fått beskjed om konkursmeldingen, og at de ikke får kontakt med ledelsen.

Les også

Tysk partner har begjært seg konkurs: Lifecare fikk ikke forvarsel

Blandet stemning i Asia

I Asia- og Stillehavsregionen var det blandet stemning etter ferske PMI-tall fra Kina.

Opec+ besluttet i forrige uke å gradvis øke produksjonen fra og med mai. Markedet reagerte positivt på nyheten, men i etter at Iran også varslet økt produksjon har oljeprisen igjen falt tilbake.

Oljeprisen ble i nattetimene handlet for over 63 dollar fatet. I skrivende stund har den falt tilbake, og handles for 62,6 dollar etter en liten oppsving ved børsåpning.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Påske-nyhet løftet Nel-aksjen – Oslo Børs til ny rekord

  2. Tysk partner har begjært seg konkurs: Lifecare fikk ikke forvarsel

  3. Oslo Børs i pluss – Höegh skjøt fart

  4. Oslo Børs faller etter rekordnotering

  5. Markant oppgang på Oslo Børs - steg 2,11 prosent