Spetalens grønne veddemål kommer til syne

Øystein Stray Spetalen shorter også grønne aksjer.

Milliardær Øystein Stray Spetalen er kjent for å ha mye av formuen sin plassert i banken og ikke på børs.
Publisert:

Oppdatering klokken 17: Spetalen dukker også opp i Finanstilsynets shortregister med en shortposisjon på 503.734 Hydrogenpro-aksjer onsdag ettermiddag. Shorting betyr å vedde på kursfall.

Den profilerte milliardærens navn fortsetter å dukke opp i forbindelse med grønne aksjer, som det er stor etterspørsel for blant investorer om dagen.

Spetalens heleide investeringsselskap Tycoon Industrier står onsdag morgen oppført med 153.972 aksjer for fem millioner kroner i det nylig børsnoterte hydrogenselskapet Hydrogenpro, ifølge ferske oversikter.

Aksjonærlistene har et par dagers etterslep. Det er derfor mulig at Spetalen har gjort endringer i posisjonen de seneste dagene.

Blant de andre posisjonene til Tycoon Industrier på Oslo Børs er software-selskapet Arribatec Solutions, teknologiselskapet Ayfie Group, teknologiselskapet Goodtech og biotekselskapet Photocure.

Les også

Solid papirgevinst for Hydrogenpro-eier: – Det er jo over all forventning

Klar for flere grønne investeringer

Spetalen har tidligere vært svært kritisk til den luftige oppgangen i flere av de grønne aksjene, ifølge Finansavisen.

Nylig ble det imidlertid kjent at Spetalen er klar for å ta et større jafs av de grønne selskapene.

Disse har strømmet til markedsplassen Merkur Market den siste tiden, der markedsverdien til en rekke av dem har skutt i været.

Investeringsselskapet Saga Tankers, der Spetalen er storeier, har varslet at det vil legge om investeringsstrategien, med et mål om å fokusere mer på bærekraft.

Nyheten sendte Saga Tankers-aksjen rett til værs på børs.

Investeringsselskapet har vært inne i oljerelaterte aksjer, slik som Standard Drilling, men disse vil nå tømmes. Inn i porteføljen er det kjent at hydrogenselskapet Everfuel, som har søkt om børsnotering, kommer.

Les også

Prisgalopp på hete aksjer tross krisetid: – Ligner veldig på 1999

Aksjehopp

Tegningskursen i kapitalinnhentingen til Hydrogenpro i forbindelse med noteringen var på 22,3 kroner, mens aksjen avsluttet til kurs 30 kroner tirsdag.

Selskapet leverer elektrolyseanlegg til produksjon av hydrogen, og har i forkant av børsnoteringen fått med seg Mitsubishi på eiersiden.

Blant de 50 største aksjonærene er også investor Kristian Falnes, forvalter Jan Petter Sisseners Canopus-fond og Folketrygdfondet. Også flere norske aksjefond har satset kundenes penger på hydrogenaksjen.

Publisert: